Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 25 mei

BERGEN OP ZOOM, 25 mei 2007

Man aangehouden voor verduistering

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdagmiddag melding van diefstal bij een winkel aan de Van Konijnenburg. Een tijdelijke medewerker van een bedrijf was betrapt bij het stelen van geld. Hij is door de medewerkers aangehouden en overgedragen aan de politie.

Man ernstig gewond bij bedrijfsongeval

KLUNDERT: Op vrijdagmiddag gebeurde er om 15.00 uur een bedrijfsongeval aan de Molenvliet. Een man (gegevens onbekend) was samen met een collega bezig een container van de ene op de andere vrachtwagen te plaatsen. De man begeleidde hierbij de container en stond tussen de twee voertuigen in. Plotseling schoot de container door en de man kwam klem te zitten tussen de container en de vrachtwagen. Hulpdiensten snelden naar de plaats van het ongeval. Hierbij werd ook een traumahelikopter ingezet. De man liep ernstig inwendig letsel op. Hij is gestabiliseerd en met grote spoed naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam vervoert, waar hij verder zal worden behandeld.

Dronken jongen aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagmiddag even na 15.30 uur een 17-jarige jongen uit Roosendaal aan voor openbare dronkenschap. Na een melding werd de jongen liggend op straat aangetroffen op de H G Dirckxstraat. Hij was zwaar onder invloed van alcohol en gedroeg zich erg opstandig. De politiemensen besloten hem aan te houden. Hij werd na verhoor met een bekeuring afgezet bij zijn ouders.

Man aangehouden voor bezit nepwapen

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagavond een 49-jarige man aan in zijn woning aan het Finlandpad. De politie kreeg eerder melding dat er een vuurwapen in de woning van de man zou liggen. In de woning werd een nepwapen gevonden. Dit is in beslag genomen. De man is na verhoor op vrijdagmorgen met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Zoon bedreigt moeder met bijl

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdag even na middernacht een 38-jarige man uit Roosendaal aan aan de Philipslaan. De man zou even tevoren in de woning veel vernielingen aangericht in de woning van zijn moeder aan de Philipslaan. Ook bedreigde hij haar verbaal en met een bijl. Van de 71-jarige vrouw is aangifte opgenomen. De politie hield de agressieve man aan. Hierbij is preventief een politiehond ingezet. De man is verhoord en inverzekering gesteld. Hij bleek nog 104 dagen celstraf uit te moeten zitten.

Automobilist aangehouden na verlaten plaats ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag kreeg de politie rond 00.30 uur melding van een verkeersongeval aan de Wouwsestraatweg. Er werd hierbij door getuigen een erg agressieve man gezien. De politie trof een auto aan, waarvan beide banden waren vernield. Op de Oude Stationsweg werd een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangetroffen die de bestuurder van de auto bleek te zijn. De man verklaarde dat hij ergens tegenaan was gereden en vervolgens ontdekte dat hij twee lekke banden had. Uit woede sloeg hij hierbij een ruit van de auto in. Hierna had hij het voertuig verlaten. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van drugs verkeerde en hij de plaats van een ongeval had verlaten, is hij aangehouden en is van hem een bloedproef afgenomen. Enkele uren later is hij na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Tweetal aangehouden voor auto-inbraak

ROOSENDAAL: Een getuige zag op vrijdag om 01.10 uur hoe twee personen zich verdacht gedroegen bij een auto aan de Kapellerlaan. De twee zouden vermoedelijk aan het inbreken zijn. De politie constateerde dat er inderdaad in het voertuig was ingebroken. De politie ging met behulp van de omschrijving van de getuigen in de omgeving op zoek naar eventuele daders. Aan de Voltastraat werden twee mannen aangetroffen die voldeden aan het signalement. Het gaat om een 41-jarige man uit Roosendaal en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij de aanhouding waren zij in bezit van verschillende inbrekerswerktuigen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van auto-inbraak. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg