Gemeente Sint-Oedenrode


Politieke jongerendag in sint-oedenrode

Op 25 mei a.s. wordt in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode een Politieke Jongerendag gehouden. Doel van deze dag is, om jongeren te informeren over én te betrekken bij de lokale politiek. Op initiatief van VVD/HvR-PvdA zijn alle leerlingen maatschappijleer uit de 3e klas VMBO van het Fioretti College in Sint-Oedenrode voor de Politieke Jongerendag uitgenodigd.

De leerlingen vormen zes politieke jongerenpartijen en bereiden samen met raadsleden een jeugdraadsvergadering voor. Naast een tweetal raadsvoorstellen, worden daarbij ook eigen ideeën van de leerlingen ingebracht. De gemeente Sint-Oedenrode stelt 500 beschikbaar voor uitvoering van een idee dat meerderheid van stemmen behaalt.

Programma
Ochtend
Raadsleden geven de jongeren les in debatteren en het verdedigen van een standpunt.
De raadsvoorstellen worden voorbereid aan de hand van een combinatie van de volgende thema's: sport, muziek, cultuur, veiligheid, groen en jeugd/ontspanning. Verder wordt een eigen idee geselecteerd en uitgewerkt. Aan het eind van de ochtend is er een jeugdcommissievergadering waar de leerlingen inhoudelijke vragen kunnen stellen aan wethouder Hendriks.

Middag
Verdere voorbereiding jeugdraadsvergadering samen met de raadsleden. Indien tijd over: uitleg over gemeentelijke politiek door raadslid. 14.00 tot ca. 15.30 uur: jeugdraadsvergadering. Agenda:

1. Opening

2. Vaststelling agenda en trekking stemmingsnummer
3. Raadsvoorstel 1

4. Raadsvoorstel 2

5. Eigen idee

6. Sluiting

U bent van harte welkom tijdens de jeugdraadsvergadering:

Vrijdag 25 mei van 14.00 tot 15.30 uur op het gemeentehuis van Sint-Oedenrode (nieuwe raadzaal)

Na afloop bent u in de gelegenheid om vragen te stellen.