Raad het Geluid van de Stilte speelse gehoortest van Alfonso Corti


HAARLEM, 20070525 -- Kun jij de stilte nog horen? Sinds kort bestaat de mogelijk om dat uit te proberen. Op de website van audicien Alfonso Corti (www.alfonsocorti.com) kan iedereen speels zijn gehoor testen. De test heeft als naam `Raad het Geluid van de Stilte' gekregen en is meer bedoeld als kattebelletje en niet vergelijkbaar met de echte hoortesten die in zijn winkels wordt afgenomen. Reeds enkele duizenden mensen hebben de eenvoudige test inmiddels gedaan, met dikwijls verassende resultaten.

Niet alleen oudere mensen, maar vooral ook veel jongeren hebben een hoorprobleem. Ze weten dat wel, maar het is voor velen moeilijk om dat toe te geven. Niet iedereen durft al met een zichtbaar gehoorapparaat te lopen en met name veel jongeren zijn bang om gepest te worden. En dat is jammer want veel jongeren leiden tegenwoordig door eigen stommiteit aan gehoorschade, opgelopen in de disco of dankzij de MP3 die keihard aanstaat.

Alfonso Corti heeft hiervoor een heel goede oplossing: de Microlux. Zo klein als een led-lampje, onzichtbaar te dragen en met een natuurlijk geluid. Het hoortoestel verdwijnt volledig in het oor; dat is dé oplossing voor jonge slechthorenden. De Microlux is te vergelijken met een contactlens voor de ogen. Je ziet er niets van, maar lost wel vervelende problemen op. Maar het beste blijft natuurlijk het gehoor te beschermen.

Over Alfonso Corti
Alfonso Corti Audiciens dankt haar naam aan de Italiaanse zintuig-fysioloog uit de 17e eeuw. Zijn baanbrekende onderzoek stond aan de basis van de huidige wetenschap. Vandaar dat hij tot op de dag van vandaag een enorme bron van inspiratie is. De audiciens van Alfonso Corti zijn te vinden in Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam en Zwolle. Meer informatie: www.alfonsocorti.com