Presentatie boek Bewegen voor het voortgezet onderwijs


Jongeren stimuleren tot blijvende deelname aan sport- en bewegingsactiviteiten

ENSCHEDE, 20070525 -- SLO, nationaal expertisecentrum voor leerplanontwikkeling, en de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) presenteren vandaag het boek Bewegingsonderwijs voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het boek is uitgegeven door het Jan Luiting Fonds.

Terwijl het College van Verzekeringen (CVZ) minister Klink van Volksgezondheid adviseert afslankcursussen in het basispakket van de zorgverzekering op te nemen, biedt het boek 'Basisdocument bewegingsonderwijs' (238 pagina's) juist handvatten voor docenten om leerlingen te stimuleren tot verantwoorde en blijvende deelname aan sport- en bewegingsactiviteiten.

De maatschappelijke betekenis van sport en bewegen is groot: sport kan werken als bindmiddel tussen mensen, een rol spelen bij integratie en emancipatie van (groepen) mensen en sport draagt bij aan de preventie van tal van ziekten, in het bijzonder hart- en vaatziekten.

Daarom willen SLO en KVLO met het boek, dat een vervolg is op het bewegingsboek voor het primair onderwijs, een bijdrage leveren aan de lichamelijke ontwikkeling en gezondheid van leerlingen en een aanzet geven tot een discussie over de kwaliteit van het bewegingsonderwijs, zowel intern in de vakwereld als extern met allerlei partners in de sportieve omgeving.