Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Wereldbekerpunten te verdienen in Zelhem!

03/03/2007

Hengelo/Zelhem, 3 maart 2007
Na het wegvallen van Breda op de internationale wedstrijdkalender heeft Zelhem met behulp van de KNHS en ondersteund door de Nederlandse vierspanrijders alles uit de kast gehaald om de FEI te overtuigen van een plek op de Wereldbekerkwalificatiekalender. En dat is gelukt! Zelhem heeft in 2007 de CAI-A status en telt mee voor de indoor Wereldbeker.

De CAI-A voor vierspannen gaat een dag eerder van start dan de bestaande klasse 3 en 4 wedstrijden. De internationale vierspanrijders rijden op vrijdag 25 mei dressuur, zaterdag 26 mei marathon en zondag 27 mei vaardigheid. De veterinaire keuring wordt gehouden op donderdag 24 mei.
De klasse 3 en 4 menners gaan zoals gebruikelijk op zaterdag 26 mei van start met de dressuur, gevolgd door de marathon op zondag 27 mei en de vaardigheid op maandag tweede Pinksterdag 28 mei. Bovendien is Zelhem dit jaar wederom het strijdtoneel van de Nederlandse Kampioenschappen enkel-en tweespan paard.
De parcoursbouw komt in handen van internationaal parcoursbouwer Arjan Brink, die ook verantwoordelijk is voor de parcoursbouw van het WK vierspannen in Beesd in 2008. Brink werkt nauw samen met Wim Mulder die de afgelopen 25 jaar naar bijzondere tevredenheid van de organisatie verantwoordelijk was voor de parcoursbouw.

Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan