Gemeente Tilburg

Datum

23 maart 2007

Kunstzinnige etalages in Binnenstad West
KORT-project 'Tilburg Windows' van 25 mei tot 1 juli 2007

Van 25 mei tot 1 juli 2007 vindt `Tilburg Windows' plaats. Kunstenaars richten de etalages van vijf winkels in de Binnenstad West in als tijdelijk kunstwerk. Wethouder Hugo Backx van Cultuur: "Het kunstproject brengt kunstenaars en winkeliers met elkaar in contact waardoor er een inspirerende samenwerking ontstaat. De etalages van de winkeliers worden op unieke wijze vormgegeven. Het winkelende publiek wordt op deze manier verrast door een niet-alledaagse presentatie van producten."

De volgende vijf winkels in de Stationsstraat, Noordstraat, Tuinstraat, Korte Schijfstraat en de Nieuwlandstraat werken mee aan het project:


- Kledingzaak Superfly, gekoppeld aan kunstenaar Maureen Prins (www.maureenprins.nl). 013 542 88 19
- Rijwielhandel Spokes, gekoppeld aan kunstenaar Luuk Bode (www.luukbode.nl).
- Boetiek Zijne Koninklijke Hoogheid, gekoppeld aan kunstenaar Hans van Bentem www.tilburg.nl (www.hansvanbentem.nl).

- Muziekwinkel Sounds, gekoppeld aan kunstenaars Lucas Silawanebessy en Carola Popma (www.silawanebessy.com, www.carolapopma.nl).
- Design en curiosawinkel Des Tijds, gekoppeld aan kunstenaar Michiel van der Kley (www.michielvanderkley.com).

De winkels zijn geselecteerd op diversiteit, lifestyle en mogelijkheden voor kunst. Na een persoonlijk gesprek met de ondernemers maakten de kunstenaars een ontwerp voor de etalage. De resultaten zijn te zien van 25 mei tot 1 juli.

Operatie Lokvink
Wereldberoemde kunstenaars als Andy Warhol en Willem de Kooning zijn ooit als etaleur Servicedienst begonnen. En in de toekomst zullen winkels misschien alleen nog maar uit etalages Faciliteiten bestaan, aangezien steeds meer producten via internet worden gekocht. Geïnspireerd door Personeel deze twee gedachten is in 2006 het project `Operatie Lokvink' gestart waarbij kunstenaars Informatisering etalages inrichten voor winkeliers in de Binnenstad West. `Operatie Lokvink' heet in 2007 Financiële Administratie `Tilburg Windows'. "Het past prima in ons kunstbeleid", aldus Backx. "We zijn steeds op Juridische Zaken zoek naar nieuwe manieren om kunst in de openbare ruimte een plaats te geven." Communicatie

Het project wordt uitgevoerd in het kader van Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg (KORT). De kosten van het project bedragen 12.000,-.

Voor de pers:
Stephanie Peters, Themacommunicatie, 013 542 86 77; Theun van den Boer, Bestuurswoordvoering, 013 542 88 19.


---- --