Gemeente Tiel


Beeldententoonstelling Azul Macauba in Tiel

Op vrijdag 25 mei 2007 om 16.00 uur opent burgemeester de Vreeze de tentoonstelling Azul Macauba. Deze tentoonstelling laat 24 monumentale beelden zien gemaakt uit natuursteen. De beelden staan in de historische binnenstadstuinen van Tiel en in het Centrum Beeldende Kunst Tiel. De tentoonstelling loopt van 25 mei tot en met 9 september 2007.

Voorgeschiedenis
In 2006 heeft Van Luijn Natuursteen op een bijzondere wijze aandacht geschonken aan haar honderdjarig bestaan door 24 kunstenaars in de gelegenheid te stellen een ontwerp naar eigen idee uit te voeren in natuursteen. Tijdens een zogenaamde artist-in-residence konden de kunstenaars onder deskundige hulp beschikken over de meest moderne techniek en over gespecialiseerde machines. De beelden vinden nu hun plek in de stad. Daarmee is Azul Macauba de grootste sculptuurmanifestatie in de geschiedenis van Tiel.

Plaatsing beelden
Begin mei zijn de eerste beelden geplaatst met een kleine kraan. In de week van 7 tot en met 11 mei 2007 komt een grotere kraan om beelden over de muur bij het Burgerweeshuis te tillen.

Deelnemende kunstenaars: Jelle Andriesse, Ad Arma, Richard Bus, Liesbeth Crooijmans, Ard de Graaf, Eef de Graaf, Truus Hackebuijs, Jan van IJzendoorn, Jiro Inagaki, Coen Kaayk, Guusje Kaayk, Ton Kalle, Barbara van Loon, Peter van Midden, Anita Nunèz de Larras, Saskia Pfaeltzer, Cornelius Rogge, Lydia Schouten, Stef Stokhof de Jong, Jerome Symons, Hans Versteeg, Anja Vosdingh, Carla Wiersma, Sabine Zwikker.

Locaties en openingstijden

* tuinen achter het gemeentehuis (onder andere Ambtmanstuin en Hoogenboomtuin) dagelijks van 07.00 uur tot 22.00 uur
* plantsoen voor de St. Maartenskerk

* tuin Stichting het Burgerweeshuis, maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, op zondag gesloten.
* Centrum Beeldende Kunst Tiel, Agnietenstraat 24-26, woensdag en vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur, donderdag van 14.00 uur tot 20.00 uur, zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Organisatie: Coen Kaayk, Guusje Kaayk, Jan van IJzendoorn, Erik Luermans

Nadere informatie
Meer informatie over deze tentoonstelling is te vinden op www.azulmacauba.nl , en binnenkort op www.cbkgelderland.nl. Bekijk voor andere evenementen in Tiel de evenementenkalender.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 07 mei 2007