Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kijkdagen benefietveiling t.b.v. Museum Flehite

vrijdag 25, zaterdag 26, zondag 27 mei in De Zonnehof

Op vrijdag 25 mei om 12.00 uur opent Marjo Hoedemaker, hoofd dierenverzorging van Dierenpark Amersfoort, in Rietveldpaviljoen De Zonnehof de kijkdagen voorafgaand aan de benefietveiling voor Museum Flehite. 63 kunstenaars hebben belangeloos kunstwerken gedoneerd ten behoeve van de veiling. Ruim honderd werken vormen drie dagen een indrukwekkende expositie in De Zonnehof. De opbrengst van de veiling is bestemd voor de schoonmaak van de historische en culturele collectie in Museum Flehite.

Op vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei tussen 12.00 en 17.00 uur is in Rietveldpaviljoen De Zonnehof (Zonnehof 8) een unieke verzameling kunstwerken van Amersfoortse kunstenaars te zien. De werken zijn samengebracht voor een benefietveiling ten behoeve van Museum Flehite. Tijdens de kijkdagen kunnen bezoekers rustig zien op welk werk ze zaterdag 2 juni een bod willen uitbrengen. Ook is er gelegenheid vragen over de werken te stellen. De kijkdagen zijn gratis toegankelijk.

De kunstenaars: Adriana Nichting, André Wilbers, Annemiek van Bedem, Annemieke Alberts, Armando, Ayuk Kuperus, Bert Brouwer, Bob Negrijn, Caroline Eier, Caroline Sterkman, Chris Nauta, Cornelia Nauta, Conny Meslier, Elisabeth Karstens, Ellen Faber, Emile van der Kruk, Engelbert L'Hoëst, Floris Schrijver, Frank van Westendorp, Gerda Kalmann, Gert van Reenen, Hanna Salonen, Hannah van Zweden, Hans van Horck, Hennie Schrijver, Inez de Heer Kloots, Irma Mulder, Jaap Hettinga, Jan Ros, Johan Jansen, Joke Rijneveen, Jolanda Meulendijks, Juane Hui Xue, Kees Verwey, Klaasje de Graaf, Knikov, Krijnie Beijen, Louise de Vries Lentsch, Madelon Revermann, Malou de Wijs, Mardoe Painter, Marijke Vijfhuizen, Marisja Smit, Mary Treu, Maugosia Sycz, Michiel Jansen, Norbertus, Philip Knipscheer, Piet Schopping, Qassim, Quraish, Reina Weijer, Ria Roelofs, Ron Jagers, Sally Pittman, Sander van Mil, Steef Duyst, Thea Figee, Theo van Delft, Theo van der Hoeven, Thijs Trompert, Trudi Willenborg, Wilma Luigjes

Voor ¤ 5,- is een veilingboekje te koop in De Zonnehof tijdens de kijkdagen en voorafgaand aan de veiling in het Berghotel. De boekjes gelden als toegangsbewijs tot de veiling voor 1 persoon.

De kunstwerken worden per opbod geveild op zaterdag 2 juni, vanaf 16.00 uur in het Berghotel. De veiling staat onder de bezielende leiding van veilingmeester Jan Pieter Glerum. Door een werk op de veiling aan te schaffen, komt u in het bezit van een prachtig, uniek kunstwerk en steunt u Museum Flehite.

Op 16 maart werd bekend dat de collectie van Museum Flehite is besmet met asbestdeeltjes. Op 7 mei is gestart met de schoonmaak die wekenlang gaat duren. De kosten van deze grootschalige schoonmaak bedragen circa ¤ 200.000. Na de schoonmaak kan worden begonnen met asbestverwijdering/sloop, renovatie en herinrichting. Hiermee zal nog een jaar gemoeid zijn.

//////////////////// EINDE BERICHT //////////////////