Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 23 mei 2007

Voorzitter International Federation for Housing and Planning (IFHP) luidt bel kaasmarkt

Van 23 tot 25 mei treedt de gemeente Alkmaar samen met woningcorporatie Van Alckmaer op als gastheer van het jaarlijkse werkcongres van de International Federation for Housing and Planning (IFHP). Op vrijdagochtend luidt de voorzitter van de IFHP de bel van de kaasmarkt.

Initiatiefnemer voor de IFHP 'Working Party' is de stad Oslo in Noorwegen. Het thema van de working party is 'Continuity and Changes of Cities'. Dit thema richt zich op de uitdaging om het behoud van de oude historische stad samen te laten gaan met noodzakelijke stedelijke vernieuwing. Thema's die Alkmaar inbrengt tijdens de working party zijn: Overstad, de Waterkwekerij en Monumenten.

Er nemen circa 45 geĂŻnteresseerde IFHP-leden deel aan de working party. Het programma van de tweedaagse conferentie die plaatsvindt in Theater De Vest, omvat diverse lezingen en bezoeken aan projecten in de stad. Tijdens het IFHP-werkcongres wisselen de deelnemers kennis en 'best practices' uit. Zij bespreken lokale situaties, waarbij beleid en beleidsinstrumenten voor stedelijke vernieuwing en behoud van cultureel erfgoed succesvol zijn ontwikkeld en uitgevoerd. De deelnemers denken mee en adviseren over de ontwikkelgebieden.

Op donderdag 24 mei om 17.00 uur wordt de groep officieel ontvangen door de burgemeester van Alkmaar, de heer P.M. Bruinooge. Daarna maken de deelnemers een boottocht door de polder naar de Zaanse Schans.

Kaasbel

Op vrijdagochtend 25 mei staat een bezoek aan de kaasmarkt gepland. De heer Gisle Erlien, voorzitter van de working party van de IFHP, heeft de eer om de bel te mogen luiden. Na de bezichtiging van de kaasmarkt maakt de groep een rondwandeling door de historische binnenstad met een ontvangst in het nieuwe kantoor van Van Alckmaer, gevestigd in de monumentale stadstimmerwerf aan de Keetgracht.