Gemeente Zwolle

Officiële start campagne zakkenrollerij


Datum uitgave: 05/24/2007

Op vrijdag 25 mei 2007 geeft burgemeester Henk Jan Meijer het officiële startschot voor de nieuwe voorlichtingscampagne Zakkenrollerij. Dit gebeurt om 13.30 uur in de Diezerstraat ter hoogte van de Roggenstraat. De burgemeester zal een speciaal spandoek onthullen. Tijdens het officiële start zal op ludieke wijze worden duidelijk gemaakt dat niemand veilig is voor zakkenrollers.

Met de spandoeken wil de gemeente het winkelend publiek waarschuwen voor zakkenrollers. De spandoeken zijn in het Nederlands en Engels en worden langs de toegangswegen naar het centrum en bij parkeerterreinen opgehangen.
Naast de spandoeken zullen ook de stadswachten aan actieve voorlichting doen, door vooral tijdens drukbezochte evenementen onder meer folders uit te delen.

Sinds 2003 zijn politie en gemeente samen met Stadswachten en de Stichting Veiligheidszorg IJsselland het project Zakkenrollerij gestart. Uit de praktijk is gebleken dat de voorlichtende functie van de spandoeken meer oplevert dan een aangifte achteraf en, belangrijker, veel persoonlijk leed voorkomt. Dit blijkt ook uit cijfers van de politie. Deze laten een daling zien van bijna 300 incidenten in 2003 naar 89 in 2006.
omhoog
Bron: afdeling Communicatie
Datum van 24-05-2007 tot 23-06-2007