ICT Automatisering NV

PERSBERICHT

ICT RONDT OVERNAME BELANG IN LINEAS AUTOMOTIVE GMBH AF

Barendrecht, 25 mei 2007

In vervolg op de in maart 2007 getekende intentieverklaring, heeft ICT Automatisering N.V. (ICT) gisteren de overname van het 60% belang in de Duitse onderneming LINEAS Automotive GmbH (LINEAS) afgerond.

De overname is in lijn met de strategie van ICT om haar activiteiten in Duitsland verder uit te breiden. De ICT Groep heeft in Duitsland al vestigingen in Karlsruhe en München.

LINEAS, opgericht in 2001, realiseerde over 2006 een omzet van EUR 5,6 miljoen. De onderneming heeft per 1 januari 2007 66 medewerkers in dienst. Naar verwachting zal LINEAS direct aan de winst per aandeel van ICT bijdragen.

ICT zal de overname van het 60% belang uit eigen middelen financieren. Het is de intentie om in de komende jaren het resterende 40% belang van LINEAS over te nemen.

/ / / / /

Over LINEAS:
LINEAS Automotive GmbH ontwikkelt toekomstgerichte softwareoplossingen voor besturingsapparatuur, communicatieplatforms en multimedia-architectuur in de Automotive branche.
Zij ontwikkelt op maat gemaakte softwareoplossingen en begeleidt haar opdrachtgevers daarbij vanaf het eerste concept tot en met het eindproduct. LINEAS heeft jarenlange ervaring en een grote kennisvoorsprong, onder andere op de volgende gebieden:


- Ontwikkeling van besturingsapparatuur (bijv. op het gebied van aandrijfstrengen, comfortelektronica en infotainment/multimedia).
- Ontwerp en ontwikkeling van complexe, flexibele softwarearchitectuur, voor o.a. infotainmentsystemen in voertuigen volgens de richtlijnen van AUTOSAR.

- Integratie, aanpassing en uitbreiding van nieuwe componenten in bestaande systemen.

- Bouw van simulatieomgevingen en eventueel de netwerkvorming ervan voor cluster- en parallelcomputergebruik.
- Implementeren van infotainmentsystemen met behulp van snelle en zeer geïntegreerde ontwikkelingsomgevingen.

LINEAS heeft vestigingen in Wolfsburg, Braunschweig, Neurenberg, München en Stuttgart.

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions en ICT Consultancy. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT Consultancy biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals Requirements Engineering, Architectuur, Quality Assurance, Configuration Management en Testing, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: +31 (0)180 646 000 Website: www.ict.nl


---- --