Ingezonden persbericht


Arnhem, 23 mei 2007

Persbericht

Presikhaaf Bedrijven boekt positief resultaat!

Het Algemeen Bestuur van Presikhaaf Bedrijven heeft in haar vergadering van 23 mei 2007 met vreugde geconstateerd dat over het jaar 2006 een positief exploitatie- resultaat van 1,3 miljoen is geboekt.

Het positieve resultaat van 1,3 miljoen is exclusief de verkoop van activa, waaronder de grond van de kwekerij en Intratuin in Elden. Inclusief de verkoop van de grond in Elden is het positieve resultaat zelfs bijna 11 miljoen.

Herstelplan STERK
Nadat in 2005 bekend werd dat een strategische koerswijziging noodzakelijk was om de continuïteit van Presikhaaf Bedrijven te waarborgen, zijn diverse maatregelen getroffen om Presikhaaf Bedrijven weer gezond en sterk te maken. In 2005 gaf het Algemeen Bestuur groen licht voor herstelplan STERK.

Positieve trend
De effecten van het herstelplan STERK, zoals lagere kosten en beter renderende activiteiten, zijn duidelijk zichtbaar in de positieve resultaatontwikkeling. Ook de cijfers van het eerste kwartaal 2007 laten een duidelijke positieve trend zien.

Presikhaaf Bedrijven biedt in de regio Midden Gelderland mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hulp bij het verkrijgen van een zo regulier mogelijke baan. Presikhaaf Bedrijven voert voor 12 gemeenten in Midden Gelderland de Wet sociale werkvoorziening uit. Binnen het bedrijf staan de ontwikkeling van medewerkers en het bevorderen van hun mogelijkheden centraal.

Einde persbericht