Gemeente Heerlen

Oranje Fonds ondersteunt nieuw onderwijsproject
Weer succes voor Heerlense sociale campagne
(L)EARN RESPECT, YES I WILL

De zaalvoetbalvereniging FSG/Ben Mesters, kartrekker van het buurtsportproject Heerlerheide en initiator van de prijswinnende sociale campagne (L)EARN RESPECT, YES I WILL, krijgt een bijdrage van E 15.000,- van het Oranje Fonds voor het project 'Streetsoccerclinics Onderwijs'. Dit project is een vervolg op de prijs die de sociale campagne vorig jaar heeft gewonnen in het kader van het 'Stand Up, Speak Up Fonds', dat zich inzette tegen racisme, binnen & buiten de lijnen.

FSG/Ben Mesters krijgt een bijdrage van E 15.000,- van het Oranje Fonds voor het geven van sociale clinics in het onderwijs het komende schooljaar. Binnen dit project krijgen onderwijsinstellingen een " streetsoccerevent" aangeboden, waarbij de leerlingen zullen worden gevraagd om in een workshop hun mening te geven omtrent respect, normen en waarden in de huidige samenleving waarin ze opgroeien. De resultaten hiervan zullen in een later stadium zichtbaar worden gemaakt op de website www.buurtsportheerlen.nl.

Het project maakt deel uit van het landelijke en gemeentelijke beleid om sport in te zetten als een sociaal middel, ter versterking van de sociale cohesie, binding, normen en waarden in Nederland. Hierbinnen wordt de beleidslijn School & Sport centraal gesteld, om kinderen te stimuleren en te motiveren voor sport én aandacht te vragen voor een levenlang sporten en een gezonde levensstijl.

Bovendien passen deze clinics in het op te zetten integrale totaalconcept op het gebied van structurele, (top)sportieve en sociale participatie, waarbij " samen sporten en samenleven" centraal staat. Onderdeel van dit totaalconcept vormen ook de opzet van een prestatieve talentenacademie en een spetterende streetsportstour.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer E 20 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Heerlen, 25 mei 2007
Concernstaf Communicatie
H. Bladt
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl



---- --