Time : 09:39:56
Date : 25 May 2007
Sender Name: Union nationale des Mutualités Libres/Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Vlinders in je buik? Veilig verliefd ! - de nieuwe brochure van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Als jongere voor het eerst je seksualiteit beleven is niet altijd gemakkelijk. Je zit met veel vragen en de onzekerheid weegt soms erg zwaar...

De dienst gezondheidspromotie van de Landsbond van de Onafhankelijke ziekenfondsen wil jongeren hierbij helpen en doorbreekt de taboes aan de hand van de vragenlijst in de nieuwe brochure "Vlinders in je buik? Veilig verliefd!"

Vrijen, doe je beter met de nodige voorzorgen!

Het is zover ! Jullie willen er allebei voor gaan ? Verlies dan één belangrijk detail niet uit het oog...contraceptie. Er bestaan heel wat voorbehoedsmiddelen, waarmee je met een gerust hart naar de zevende hemel kunt vertrekken. De brochure geeft een overzicht van alle bestaande keuzemogelijkheden in België en geeft tips over het gebruik ervan.

Veilig is het nog tien keer beter!

Contraceptie, een opsporingstest, een bezoek aan een gynaecoloog...zijn essentieel voor een goede preventie. Deze brochure moedigt dit verantwoordelijke gedrag aan bij jongeren.

Seksueel overdraagbare aandoeningen: een overzicht

Het is belangrijk dat jongeren zich bewust zijn van de ziektes die onveilig vrijen met zich mee kan meebrengen, daarom geeft de brochure een overzicht van de verschillende soa's, hun symptomen en behandelingen.

Durf je te outen, durf erover te praten !

Je seksueel ontplooien, vraagt een beetje tijd. Iedereen volgt hierin zijn eigen tempo. Het is vooral belangrijk om jezelf te respecteren en heel bewust keuzes te maken. De brochure legt de nadruk op het respect voor jezelf en voor je lichaam...zonder je bescherming te vergeten natuurlijk!

Meer info ?

De brochure "Vlinders in je buik ? Veilig verliefd !" is gratis verkrijgbaar bij bepaalde lokale kantoren van de Onafhankelijke Ziekenfondsen of bij de dienst Gezondheidspromotie van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Sint-Huibrechtsstraat 19, 1150 Brussel.

Tel. 02 778 92 11, Fax 02 778 94 04, E-mail:
gezondheidspromotie@mloz.be,
website: http://www.mloz.be.

Pdf-document verkrijgbaar op www.pressreleases.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: Nicolas_20070525_093111_38_Att_1.pdf Nicolas_20070525_093111_38_Att_2.pdf

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR