Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Glaspaleis.tv kent succesvolle start

Sinds januari 2007 is het nieuwe interactieve medium Glaspaleis.tv gelanceerd om als open podium het culturele aanbod van Heerlen en omgeving te verbreden en versterken. Tijdens de proefperiode heeft Glaspaleis.tv zich als digitale zender bewezen, met 6.500 unieke bezoekers in de periode van januari t/m mei 2007. Het Glaspaleis en partner Media Profile zijn verheugd over dit positieve resultaat en kijken er naar uit om samen deze succesformule verder uit te breiden.

Glaspaleis.tv is als digitale zender op internet te volgen, via www.glaspaleis.tv. Op Glaspaleis.tv zijn korte films te zien over programmaonderdelen, achtergronden en evenementen in en rondom het Glaspaleis. Er zijn o.a. filmitems van sprekers als Riet de Wit (Wethouder), Antoine Gresel (Burgemeester van Heerlen), maar ook bijvoorbeeld van Jan Smeets (oprichter Pinkpop). De digitale zender vertoont bovendien korte films van exposities als Piggy Boards en Pinkpop Creations, van evenementen als Jazz on the Roof, School of Hip Hop en van vele andere culturele activiteiten. De top 3 van meest bekeken items op Glaspaleis.tv zijn de Infomercial Glaspaleis (1), Heerlen toen en nu (2) en School of Hiphop (3). Vanaf deze week is de nieuwe rubriek 'Jonge Makers' te volgen op Glaspaleis.tv, met korte films over jonge makers uit de regio en hun werk.

Glaspaleis.tv is speciaal ontwikkeld om het al veelzijdige aanbod verder uit te breiden en de reputatie van het Glaspaleis als 'Venster op Cultuur' waar te maken voor een groter publiek. Glaspaleis.tv toont het bijzondere programma, de veelzijdigheid, de architectuur, kortom: het brede culturele bereik van het Glaspaleis. Via de rechtstreekse internetverbinding kan men waar en wanneer het uitkomt alle culturele activiteiten volgen. Er worden regelmatig nieuwe items toegevoegd, waardoor Glaspaleis.tv eveneens als nieuwsbron dienst doet.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel, Café Glaspaleis en Restaurant Glaspaleis.

Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200

www.glaspaleis.nl
www.glaspaleis.tv

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz / Charlotte Berkhout
j.schmeitz8@heerlen.nl / c.berkhout@heerlen.nl
045-5772203


---- --