Time : 10:29:11
Date : 25 May 2007
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

PRINT MAGAZINE Award : campagne « Energievreters » wint goud !

Op 24 mei 2007 werden de Print Magazine Awards uitgereikt. Elk jaar organiseert de Federatie van de Belgische Magazines (Febelma) dit evenement om de beste campagnes in de gedrukte media te bekronen.

De campagne "Haal geen energievreters in huis" van het Directoraat-generaal Leefmilieu (FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu) kaapte dit jaar de Gold Award weg. Het is de eerste maal dat een overheidsdienst deze onderscheiding krijgt.

De campagne is opgebouwd rond 5 humoristische beelden van energieverslindende producten of toestellen in het huishouden, die in verschillende "golven" gepubliceerd worden, verspreid over een gans jaar. Alle beelden vestigen de aandacht van het publiek op de nieuwe on line rekenmodule energievreters. Op deze website kan je je eigen energieverbruik testen, ga je na of je energievreters in huis hebt, maar kan je vooral vermijden om nieuwe energievreters in huis te halen!

Momenteel staan reeds een aantal modules rond huishoudtoestellen en verlichting on line, maar dat aantal zal systematisch toenemen. Zo worden o.m. bijkomende modules rond vensters, auto's en dakisolatie verwacht.

De campagne is een ontwerp van het reclamebureau Leo Burnett.

www.energievreters.be

Jan Eyckmans
Woordvoerder FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu
0495/25.47.24

02/524.90.45

URL: http://www.energievreters.be http://www.energivores.be
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR