Gemeente Bronckhorst
---


Raad beslist unaniem positief over nieuw-bouwplannen gemeentehuis Bronckhorst

Gisteren kwam het projectdossier nieuwbouw gemeentehuis Bronckhorst in de gemeenteraad aan de orde. In dit dossier zitten onder andere het programma van eisen, een budgetopstelling, stedenbouwkundige- en landschappelijke uitgangspunten en een communicatieplan. Het programma van eisen beschrijft de uitgangspunten die de gemeente heeft opgesteld voor de nieuwbouw. Zo moet het bijvoorbeeld een flexibel, multifunctioneel en duurzaam gebouw zijn dat openheid uitstraalt en een plek is waar burgers met plezier komen en goed geholpen kunnen worden. In de budgetopstelling staan de geraamde kosten voor de nieuwbouw. De stedenbouw-kundige en landschappelijke uitgangspunten (het pand moet bijvoorbeeld goed passen in de landelijke omgeving) vormen de basis van het bestemmingsplan. In het communicatieplan staat dat de gemeente inwoners met name via de gemeente-pagina's in huis aan huisblad Contact en de website www.bronckhorst.nl op de hoogte houdt van de vorderingen rond de nieuwbouw.

De raad ging unaniem accoord met de stukken. De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis op de Elderinkweg in Hengelo Gld. gaan dus door. Wel vroeg de raad via, zoals ze zelf mooi verwoordde, "een motie van vertrouwen" aan het college om de uiteindelijke kosten zo laag mogelijk te houden. Het is de planning dat het nieuwe gemeentehuis Bronckhorst medio december 2009 in gebruik wordt genomen.

De geraamde bouwkosten voor de nieuwbouw bedragen 15,3 miljoen euro en voor overige kosten houdt de gemeente rekening met een bedrag van circa 4 miljoen euro. Ook is een richtinggevend bedrag opgenomen van 1,75 miljoen euro voor eventuele huisvesting van de brandweerkazerne Hengelo Gld. bij het nieuwe gemeentehuis. De grond aan de Elderinkweg heeft de gemeente inmiddels aangekocht.

De gemeente gaat op korte termijn met omwonenden om de tafel om de plannen van de architect voor het ontwerp te bespreken, als ook de benodigde aanpassingen in het bestemmingplan. Hierover komt binnenkort in ieder geval meer informatie op de gemeentepagina's in Contact.

Voor vragen over het nieuwe gemeentehuis kunnen belangstellenden contact opnemen met de projectleider nieuwbouw van de gemeente, Barbara de Leeuw, tel. (0575) 75 03 94.

Hengelo Gld., 25 mei 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --