Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IN DE VOETSPOREN VAN DE DALAI LAMA NAAR HET DAK VAN DE WERELD

DWARS DOOR TIBET MET SUMMUM REIZEN

Amsterdam mei 2007 - Het dak van de wereld. Die bijnaam van Tibet slaat op de extreme hoogte van het onherbergzame land: ongeveer 4 kilometer boven zeeniveau. De sfeer is dankzij de volgelingen van de Dalai Lama nog grotendeels zoals hij eeuwenlang was: van een religieuze sereniteit. Chinese leiders hebben de huidige Dalai Lama en tevens Nobelprijswinnaar liever uit beeld - zo moest hij vorige week een bezoek aan België annuleren wegens diplomatieke druk uit Peking. Een reis door Tibet is met Summum Reizen erg comfortabel en bovendien een hart onder de riem van het Tibetaanse volk.

'Sixteen Days in Tibet' met Summum Reizen
Summum Reizen biedt veeleisende wereldreizigers twee schitterende tochten aan door het spirituele land aan de voet van 's werelds hoogste berg, de Mount Everest. De onwerkelijke sfeer van het land en zijn duizenden monniken, kloosters en de heldere lucht - zelfs de imposante beelden uit de wereldberoemde film Seven Years in Tibet blijken de schoonheid nog maar gedeeltelijk te hebben gevangen. 'Gebedsvlaggen, monniken en kloosters tussen de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Voor mij is Tibet vooral een unieke sfeer en prachtige landschappen'; zegt Tibet-kenner Thecla Thielemans van Summum Reizen. De rondreizen van Summum Reizen zijn op net zo'n hoog niveau als de bestemming: er zijn binnenlandse vluchten, de accommodatie is comfortabel en de reis wordt begeleid door professionele reisbegeleiders die je ook onbekende plekjes van het land laten zien.

Reizen door Tibet kennen vele hoogtepunten
Enkele hoogtepunten van Tibet: Lhasa herbergt nog dagelijks duizenden monniken die er offergaven komen brengen. De schitterende Jokhang tempel - doel van de pelgrims in hun traditionele gewaden. Zwevend door de lucht per vliegtuig over de Himalaya. Een bezoek aan het Basecamp van de Mount Everest. Deze onvergetelijke hoogtepunten kun je bewonderen in Tibet en overal waar je komt word je verrast door de prachtige natuur.

Alvast sfeer proeven met aanstekelijke webfilms
Summum Reizen biedt 2 schitterende reizen aan door Tibet; 16 dagen door Tibet en daarnaast ook de 25 daagse reis door China, Tibet en Nepal. Als jij ook naar het Dak van de Wereld wilt kun je met de Tibet reis mee in juli, september en oktober. De reis China-Tibet-Nepal heeft vertrekdata in juli en augustus, september en oktober. Vanwege de toenemende vraag van reizigers zijn er zelfs extra vertrekdata op 7, 19, 26 september en 1 oktober. Voor een voorproefje surf je naar www.summum.nl. Hier vind je informatie en onder het kopje 'Film' kom je alvast in de stemming door een kleurrijke webfilm.

Summum Reizen biedt een bijzonder veelzijdig, gevarieerd en betaalbaar aanbod van comfortabele groepsrondreizen naar bestemmingen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Het is een organisatie van en voor mensen met een passie voor reizen, het ontdekken van al het moois dat onze wereld te bieden heeft en het actief beleven van andere culturen. Wie op zoek is naar een afwisselende en betaalbare groepsrondreis vindt bij Summum Reizen ongetwijfeld iets van zijn gading. Je ziet meer met Summum Reizen. www.summum.nl.