Politie Amsterdam-Amstelland



26-jarige Amsterdammer aangehouden na ontdekking hennepplantage / Van Suchtelen van de Haarestraat (25/05/07)

Donderdagochtend 24 mei rond negen uur kreeg wijkteam Meer en Vaart een melding over lawaai in een woning aan de Van Suchtelen van de Haarestraat. In de woning werd een hennepplantage met ruim 300 planten aangetroffen. De huurder van de woning heeft zich gemeld en is aangehouden.

De agenten die ter plaatse waren gekomen zagen dat de voordeur van de woning was geforceerd. In de woning lagen diverse blaadjes afkomstig van een cannabisplant op de grond. In de woning was niemand aanwezig. De agenten troffen in de badkamer een hennepplantage aan die bestond uit ruim 300 planten. Ook werden er diverse goederen aangetroffen die te maken hadden met de hennepplantage. De goederen zijn in beslag genomen en de planten zijn vernietigd. De huurder van de woning heeft zich gemeld op het politiebureau en is aangehouden. Motorrijder schept voetganger op trottoir / Spuistraat (25/05/07)

Donderdagavond 24 mei rond halfacht werd een 25-jarige voetganger op het trottoir van de Spuistraat geschept door een 36-jarige motorrijder. De bestuurder van de motor raakte de macht over het stuur kwijt en reed het trottoir op. Het slachtoffer dat bij het terras van een café stond werd door de motorrijder geschept en raakte lichtgewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De motorrijder is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.