Stichting Bouw Research

SBR actualiseert Zakboek SBR-Referentiedetails Woningbouw

Bij SBR is de derde editie verschenen van het Zakboek SBR-Referentiedetails Woningbouw. Het Zakboek bevat een brede selectie uit de bijna duizend details voor woningbouw uit de diverse handboeken die inmiddels zijn verschenen. De referentiedetails in het zakboek zijn bijgewerkt volgens de meest recente regelgeving en technologische ontwikkelingen.

Het Zakboek SBR-Referentiedetails is door SBR ontwikkeld voor optimaal gebruiksgemak. Makkelijk mee te nemen, hanteerbaar onder moeilijke omstandigheden op de bouwplaats en een welkome bundeling van het kennisaanbod. In het Zakboek SBR-Referentiedetails zijn de meest gebruikte details terug te vinden. Die zijn in de derde, herziene editie in lijn gebracht met de bestaande bouwregelgeving, voortschrijdend inzicht en de laatste technologische ontwikkelingen.

Naast algemene informatie is een selectie van details uit de volgende delen opgenomen:


* SBR-Referentiedetails Woningbouw - Combinatie (gietbouw en stapelbouw)
* SBR-Referentiedetails Woningbouw - Comfort

* SBR-Referentiedetails Woningbouw - Houtskeletbouw
* SBR-Referentiedetails Woningbouw - Renovatie

Deze en meer details zijn terug te vinden in de bestaande handboeken en tegenwoordig ook op internet: www.sbr-info.nl, de nieuwe online bibliotheek van SBR.

De SBR-Referentiedetails zijn niet standaard. De details zijn een onmisbaar hulpmiddel bij zowel de ontwikkeling van projectgebonden details als bij de toetsing ervan.

Aanbevelingen
Met de details in de hand kunnen gebruikers nagaan of de eigen projectdetails voldoen aan de eisen. Elk detail bevat een aantal aanbevelingen voor het ontwerp en de uitvoering. Het zakboek is bestemd voor architectenbureaus, bouwbedrijven, toeleveringsbedrijven, ingenieursbureaus, bouwadviseurs en overheidsinstanties.