SP Tilburg


Vertrek snackfabriek Beckers klap voor 60 Tilburgers

25-05-2007 * Snackfabriek Beckers gaat haar vestiging in Tilburg sluiten, waardoor ongeveer zestig werknemers zo goed als zeker op straat komen te staan. De SP fractie stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college. "Als de komst van Björn Borg Onderbroeken met werk voor 15 man groot nieuws is, zou het vertrek van Beckers bij het college in moeten slaan als een bom. Toch?"

De snackfabriek concentreert haar werkzaamheden in Deurne, maar de meeste Tilburgse werknemers hebben daar niks aan. De strijd gaat nu vooral om een rechtvaardig sociaal plan. Werknemers die niet mee naar Deurne kunnen verhuizen zijn er nauwelijks vertrekregelingen. Alleen voor vier ouderen is er een regeling. Vrouwen die parttime werken, kunnen een zeer summiere ontslagvergoeding krijgen, aldus FNV-bondgenoten.

Het college klopte zich afgelopen week flink op de borst met de vestiging van de Björn Borg Onderbroekenfabriek, waar zo'n 15 arbeidsplaatsen worden gecreëerd. "Als je dat afzet tegen de 60 plaatsen die nu verloren gaan is dat helemaal niks. Ik verwacht dat het college voor deze zestig werknemers net zo'n 'stampij' maakt als voor Björn Borg", aldus de SP woordvoerder.

Vorige week tijdens de beleidsverantwoording economisch beleid werd duidelijk dat het aantal banen in Tilburg is afgenomen tot het niveau van het jaar 2000. Ook het aantal werkzoekende is momenteel hoger dan vier jaar geleden. Van de duizenden banen die dit college in haar periode zou realiseren is nog niets terecht gekomen, integendeel. Het vertrek van Beckers en een belangrijk deel van de NS-werkplaats staan in schril contrast tegenover de gecreëerde arbeidsplaatsen op het prestigieuze T58 bedrijventerrein.

www.tilburg.sp.nl