NOVA

25-05-2007

Illegale adoptie
Medeplichtigheid aan kinderontvoering, bedrog en aftroggelen van geld. Het is niet mis waar het adoptiebureau Meiling van beschuldigd wordt. Het programma Netwerk berichte deze week over de adoptie van de nu 9-jarige Raul uit India. Hij blijkt te zijn ontvoerd en de biologische moeder wil haar zoon terug. De directeur van Stichting Meiling reageert vanavond in NOVA.

Woutertje Pieterse
Het is een van de beroemdste verhalen van Multatuli, waarin hij de bekrompen kleinburgerlijke sfeer in Nederland van honderd jaar geleden beschrijft: Woutertje Pieterse. Vandaag verschijnt het voor het eerst als beeldverhaal. Met tekeningen van Jan Kruis, die in zijn strip Jan, Jans en de kinderen het tegenwoordige Nederlandse gezinsleven zo goed portretteerde.

Generaal pardon
Staatssecretaris Albayrak (Justitie) gaat nu snel illegalen uitzetten die niet onder het generaal pardon vallen. Vandaag sloot ze een akkoord met de Nederlandse gemeenten. Uitgeprocedeerde asielzoekers die langer dan zes jaar in Nederland zijn, worden gelegaliseerd. Voor anderen moet de noodopvang ophouden. Maar niet alle gemeenten hebben vóórgestemd. Staatssecretaris Nebahat Albayrak is in de studio.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht