Gemeente Capelle a/d IJssel

VVD, Leefbaar Capelle en de PvdA verzoeken om een bijdrage voor Scouting

Capelle aan den IJssel, 25 mei 2007

Betreft: verzoek Scouting voor bijdrage nieuwbouw

Geacht college,

Aan de 's Gravenweg is al ruim veertig jaar het scoutcentrum gevestigd. De bijna 250 jeugdleden, bezoekers uit binnen en buitenland én scholen uit Capelle maken dankbaar gebruik van deze faciliteiten.

Recent hebben de drie stichtingen die van dit terrein gebruik maken, namelijk de Stichting Scout Centrum Rotterdam, Stichting Scouting Johan van de Veecken en Stichting Scouting Hendrik van Halewijn, bij de onze fracties aangegeven dat een gebouw, dat door alle drie de scouting-verenigingen gebruikt wordt, aan vervanging toe is.

De drie stichtingen hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat het benodigde bedrag, geraamd op E 550.000 bijeen wordt gekregen. Zo is aangegeven dat de Stichting Volkskracht Historische Monumenten al 300.000 heeft toegezegd. Ook worden natuurlijk de bijna 250 leden, grotendeels Capelse jongeren, ingezet om geld bij elkaar te krijgen. Wij, de VVD, Leefbaar Capelle en de PvdA, zijn ervan overtuigd dat een bijdrage van onze gemeente andere fondsen over de streep kan trekken om geld te schenken voor deze nieuwbouw.

De VVD, Leefbaar Capelle en de PvdA willen daarom graag de scouting een (eenmalig) steuntje in de rug geven door hen de gevraagde 27.500 te schenken. Ook stellen wij voor om af te zien van het heffen van leges betreffende de bouwvergunning. Wij verzoeken u deze bedragen te betrekken bij de komende Voorjaarsnota.

Met vriendelijke groet

Josien van Cappelle Ans Hartnagel Martin Ponte VVD Leefbaar Capelle PvdA

Voor nadere inlichtingen: Josien van Cappelle, fractievoorzitter VVD 06-36119360


---- --