Ingezonden persbericht


Ondernemers geven hoge waardering aan themadag van de KvK

Van 21 tot en met 24 mei heeft de Kamer van Koophandel op twaalf locaties in Nederland de themadag Bedrijfsoverdracht georganiseerd. In totaal hebben aan deze themadag 2.200 ondernemers deelgenomen. Dit zijn er 400 meer dan vorig jaar. Dit is in lijn met de verwachting dat de komende jaren 100.000 ondernemers hun bedrijf zullen beëindigen.

Hoge waardering
De deelnemers hebben in de evaluaties een hoge waardering gegeven voor de inhoud en organisatie van de themadag. Gemiddeld gaven ze het rapportcijfer 7,8 aan het evenement. Enkele reacties van ondernemers die deze dag hebben bezocht luiden: "Zeer verhelderend en uitstekende onderwerpen en toedrachten" en "Goede tips en aandachtspunten gevonden om mee aan de slag te gaan". De themadag bestond onder andere uit presentaties van specialisten op het gebied van bedrijfsoverdracht en waardebepaling.

Bedrijfsoverdrachtsproces
Naast het informeren van ondernemers in de oriëntatiefase van de overdracht doet de Kamer van Koophandel meer voor ondernemers die hun bedrijf willen overdragen. Samen met het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW en MKB Nederland heeft de Kamer van Koophandel een overdrachtspakket ontwikkeld. Hiernaast bevat de website van de KvK een stappenplan en veel informatie om ondernemers voor te bereiden op het proces. Tenslotte biedt de KvK ook nog andere dienstverlening aan zoals seminars en individuele voorlichtingsgesprekken.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++