Wereldverbeteraars nemen het tegen elkaar op


AMSTERDAM, 20070517 -- Het verbeteren van de wereld is niet enkel weggelegd voor wereldleiders. Dat wordt wel duidelijk tijdens de Nationale Competitie van internationale studentenorganisatie SIFE op 25 mei 2007 in de Heineken Experience. Hier presenteren SIFE-teams van 8 universiteiten en 3 hogescholen hun maatschappelijk betrokken projecten aan topmanagers van o.a. Heineken, KPMG en Unilever.

SIFE (Students In Free Enterprise) is een internationale non-profit organisatie. De oprichting van SIFE vond plaats in 1975 in de Verenigde Staten. Vandaag de dag zijn er in 48 landen en op meer dan 1900 universiteiten en hogescholen studenten actief die zich inzetten voor SIFE. De Nederlandse Multinationals Heineken, KPMG en Unilever zijn de initiatiefnemers geweest voor de oprichting van SIFE Nederland.

De SIFE teams zetten projecten op om de levenskwaliteit van vele mensen duurzaam te verbeteren. Daarbij gaat het om de overdracht van kennis van markteconomie, ondernemerschap, bedrijfsethiek en persoonlijke succes factoren. Door middel van deze kennisoverdracht wordt bewerkstelligd dat de geholpen groepering of het individu zichzelf uiteindelijk onafhankelijk kan redden. De projecten lopen uiteen van het creëren van financiële onafhankelijkheid bij Filippijnse moeders tot het helpen van daklozen in een achterstandswijk in Nederland.

Tijdens de Nationale Competitie komt deze resultaatgerichte en realistische instelling van SIFE duidelijk naar voren. Maar liefst 11 SIFE teams presenteren in exact 24 minuten hun prestaties van het afgelopen jaar aan de top van het bedrijfsleven, bestaande uit managers van onder meer Heineken, KPMG, KLM, Philips en Unilever.

De winnaar van de Nationale Competitie gaat door naar de SIFE wereldcup in New York. Aan deze competitie doen meer dan 45 landen mee uit onder meer Australië, Albanië, Kenia, Zweden, Mexico, Zuid-Afrika, Chili en China. De winnaar van de SIFE World Cup kan zich met trots het beste SIFE-team van de wereld noemen.





Viola Zanetti