TNT Group

Persbericht

TNT beëindigt beursnotering New York

25 mei 2007 - Amsterdam, TNT heeft vandaag bekendgemaakt dat de Raad van Bestuur, met goedkeuring van de Raad van Commissarissen, heeft besloten een aanvraag in te dienen tot beëindiging van haar registratie bij de Securities Exchange Commission (SEC) en de verplichtingen conform de Amerikaanse Securities Exchange Act (Exchange Act) alsmede de beëindiging van de notering van de American Depositary Receipts (ADRs) van TNT aan de beurs van New York (NYSE).

TNT is voornemens zo snel als haalbaar na 4 juni 2007, de datum waarop de herziene regelgeving van de SEC van kracht wordt, de aanvraag tot beëindiging van haar registratie (Form 15F) bij de SEC in te dienen. De beëindiging van de registratie wordt van kracht 90 dagen na indiening van het Form 15F-verzoek, tenzij de aanvraag voor die tijd wordt ingetrokken. TNT behoudt zich het recht voor om de indiening van het Form 15F-verzoek, om welke reden dan ook, uit te stellen of het verzoek in te trekken voordat de beëindiging van kracht wordt.

TNT is eveneens voornemens zo snel als haalbaar, na 4 juni 2007, een Form 25 bij de SEC in te dienen om ook de beëindiging van de notering in New York door te voeren.

Tevens is TNT voornemens de ADR-faciliteit te handhaven als een zogenaamd Level I-programma. Dit houdt in dat TNTs ADRs niet meer via de beurs in New York, maar onderhands (over-the-counter) kunnen worden verhandeld. Gewone aandelen TNT blijven aan de beurs van Amsterdam (Euronext) verhandelbaar.

TNT zal haar jaarverslag en jaarrekening conform de Exchange Act blijven publiceren op de website http://group.tnt.com .

TNTs Raad van Bestuur is van mening dat de voordelen van een SEC-registratie en een notering aan de NYSE aan belang hebben ingeboet. Het ADR-programma van TNT is beperkt van omvang en het merendeel van de in de Verenigde Staten gevestigde beleggers in TNT aandelen heeft deze via Euronext Amsterdam verworven. Het gemiddelde volume van de handel in ADRs was minder dan 5% van het totale handelsvolume in de laatste 12 maanden. Bovendien is de operationele aanwezigheid van TNT in de Verenigde Staten gering na de recente verkoop van haar logistieke en vrachtmanagement activiteiten.

Door de mondialisering van de kapitaalmarkten denkt TNT, op grond van haar rating, te kunnen voorzien in haar huidige en toekomstige kapitaalbehoefte zonder zowel in New York als in Amsterdam genoteerd te zijn. De Raad van Bestuur heeft ook in zijn afweging betrokken de complexiteit van het handhaven van die twee beursnoteringen en daarmee het voldoen aan uiteenlopende regelgeving, wettelijke bepalingen, rapportage en governance regels, alsmede de kosten die daaraan verbonden zijn.

TNT heeft in maart 2007 een Annual Report/Form 20F over het jaar 2006 ingediend bij de SEC. TNT heeft verklaard per 31 december 2006 volledig in control te zijn zoals bedoeld in de Sarbanes-Oxley wet, waar het haar financiele verslaggeving betreft. TNTs externe accountant heeft dit bevestigd.

TNT zal ook in de toekomst aan hoge normen blijven voldoen ten aanzien van corporate governance, informatieverstrekking overeenkomstig de huidige Nederlandse corporate governance code. De processen voor risicomanagement, interne controle, integriteit en naleving van wet- en regelgeving zullen binnen TNT verder worden versterkt zodat de positieve resultaten die onder de Sarbanes-Oxley wet zijn bereikt, zullen onderdeel blijven uitmaken van TNTs benadering op het gebied van governance, interne controle en rapportage.

Als gevolg van de beëindiging van de SEC-registratie en van de notering aan de NYSE, zal TNT verder opereren onder één enkel en eenduidig Nederlands kader van regelgeving, wetgeving, verslaglegging en governanceregels.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. De onderneming, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, beschikt over efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft circa 139.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat 1.276 miljoen. TNT NV is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.