Ingezonden persbericht


Persbericht

Arum / Lollum, 25 mei 2007

Toerisme en zorg moet speerpunt voor Friesland worden

Ed Nijpels, Commissaris van de Koningin in Friesland, heeft op 25 mei officieel de recreatieboerderij Slachtehiem geopend. Tijdens zijn openingswoord liet Nijpels weten dat deze combinatie tussen zorg en toerisme navolging verdiend in zijn provincie en de rest van Nederland; "Met de toenemende vergrijzing komen er steeds meer mensen die zorg nodig hebben tijdens hun vakantie. Dit biedt nieuwe kansen voor het Friese platteland waar wij hard op zoek zijn naar nieuwe initiatieven om het gebied leefbaar te houden. Hier liggen kansen die wij als Friesland moeten aangrijpen."

Nijpels prees het particulier initiatief van Lenie en Klaas Bakker om deze vernieuwende vorm van zorg en toerisme op te zetten. Thuiszorg Zuidwest Friesland biedt de aanvullende ondersteuning en is ook intensief betrokken bij het project. Slachtehiem is het eerste project waar toerisme en zorg gecombineerd worden. Huub Rommers van Thuiszorg Zuidwest Friesland: "Wij willen in de toekomst meer van dit soort projecten gaan ondersteunen." Het toeristisch initiatief op Slachtehiem wordt ondersteund door thuiszorg Zuidwest Friesland.

Recreatieboerderij Slachtehiem biedt accommodatie voor alle mensen die een onbezorgde vakantie willen vieren en de zorguren zelf kunnen betalen, maar ook voor die mensen met een persoonsgebonden budget (PGB) of via de (AWBZ) de zorg kosten vergoed kunnen krijgen. Er is een samenwerking met de Thuiszorg organisatie Zuid West Friesland, zodat elke zorg kan worden geboden. Ook voor senioren die graag op vakantie willen, biedt Slachtehiem een goede, beschermde omgeving op een mooie landelijke locatie in Friesland.



Ingezonden persbericht