Gemeente Rotterdam


23 april 2007

Rectificatie datum!

Peuters leren in het verkeer

Wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer en Vervoer geeft donderdag 26 april bij kinderdagverblijf 't Zonnetje in Noord het startsein voor het programma JONGLeren. Peuters op kinderdagverblijven leren op speelse wijze hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Kinderen van 0 tot 4 jaar vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Hun gedrag is vaak onvoorspelbaar, waardoor een ongeluk snel gebeurd is. Reden genoeg om al op jonge leeftijd met verkeersopvoeding te beginnen.

Peuterspeelzaal 't Zonnetje in Rotterdam Noord is de eerste die met JONGleren aan de slag gaat. De hele maand mei staat in het teken van het verkeer. Op het speelterrein legt de gemeente een klein verkeersplein aan, compleet met verkeersborden en zebrapaden. Daarnaast krijgt 't Zonnetje een speelkist met allerlei attributen die te maken hebben met verkeer en verkeersveiligheid. Tijdens de themamaand komt de politie regelmatig langs om onder meer fietsstoeltjes op veiligheid te testen.

Spelenderwijs
JONGLeren, ontwikkeld door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV), is gericht op kinderen én hun ouders. Het programma maakt ook ouders bewust van het gedrag van hun kind in het verkeer en biedt tal van tips om kinderen spelenderwijs met het verkeer in aanraking te brengen. Denk daarbij aan een regelmatige wandeling of fietstocht of de aanleg van een verkeersplein bij de school.

Het is de bedoeling dat na 't Zonnetje - onderdeel van stichting KORN (Kinderopvang Rotterdam Noord) - ook andere kinderdagverblijven in Rotterdam met JONGleren aan de slag gaan.

U bent van harte uitgenodigd bij de startbijeenkomst aanwezig te zijn. Kinderdagverblijf 't Zonnetje is gevestigd aan de Tak van Poortvlietstraat 45. De bijeenkomst begint om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 10.15 uur. Graag vernemen wij vooraf of u bij de bijeenkomst aanwezig bent.

noot voor de redactie/