Vluchtelingenwerk Nederland

21-05-2007 / persbericht

Banenoffensief helpt 1.000 vluchtelingen aan werk

Op zaterdag 26 mei a.s. vindt in Soesterberg de conferentie "Werken aan de toekomst: ruim baan voor vluchtelingen!" plaats. Staatssecretaris Aboutaleb zal tijdens deze conferentie ingaan op de arbeidsparticipatie van vluchtelingen in Nederland. De 1.000ste vluchteling die via het Banenoffensief werk heeft gevonden zal in het zonnetje worden gezet.

De conferentie wordt georganiseerd door het Banenoffensief Vluchtelingen, de Stichting Mondiale Samenleving (SMS) en Vluchtelingen-Organisaties Nederland (VON). Tijdens deze bijeenkomst wordt, samen met vluchtelingen, nagedacht over oplossingen om de arbeidsparticipatie van vluchtelingen te vergroten. De werkloosheid onder vluchtelingen is namelijk nog steeds erg hoog, zo blijkt ook uit de IntegratieBarometer 2006 die VluchtelingenWerk Nederland in maart dit jaar aanbood aan minister Vogelaar. Uit de barometer bleek dat de sociale integratie van vluchtelingen redelijk goed gaat, maar dat de stap naar de arbeidsmarkt voor vluchtelingen veel lastiger te realiseren is.

Staatssecretaris Aboutaleb zal in zijn toespraak ondermeer ingaan op de arbeidsparticipatie van vluchtelingen in Nederland. Hij belicht ook de behaalde resultaten van het project Banenoffensief Vluchtelingen, dat wordt gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Naast vertegenwoordigers van
vluchtelingenorganisaties zullen ook enkele wethouders van gemeenten en vertegenwoordigers van bedrijven waar vluchtelingen reeds succesvol werken aanwezig zijn en met elkaar in discussie gaan.

Het project Banenoffensief Vluchtelingen is eind 2005 in het leven geroepen om vluchtelingen te begeleiden bij het vinden van werk. De doelstelling is om in drie jaar tijd 2.500 vluchtelingen aan een baan te helpen. Tot nu toe hebben 1.000 vluchtelingen via het Banenoffensief werk gevonden. Tijdens de conferentie is er speciale aandacht voor de 1.000ste vluchteling die middels het Banenoffensief aan het werk is gegaan.
Doe mee, vul de vragenlijst in.
Online doneren. Klik hier.

CBF Keur