Ingezonden persbericht


PALM Beach Life 2007

--PERSBERICHT-

Den Hoorn, 21 mei 2007

Beach Volleyball de leukste beleving in jouw zomer!

De zomer komt er weer aan en dat betekent voor iedereen weer de tijd van strand, vakantie, relaxen en lekker doen waar je zelf zin in hebt. De organisatie van het PALM Beach Life Beach Volleyball Circuit, Free Time Promotion, weet als geen ander ontspanning te combineren met gezonde inspanning als bewegen en sporten. Zij organiseren dit jaar voor het zestiende seizoen een zomer lang beach volleyball toernooien. PALM Beach Life is een sportief en relax evenement dat voor iedereen vrij staat om aan deel te nemen of gewoon lekker te komen kijken.

Beach volleyball is de kapstok waar de evenementen organisatie haar totale strandbeleving aan koppelt. Het is de ideale (olympische) sport waarbij voor iedereen de keuze bestaat uit zelf meedoen, topwedstrijden kijken vanaf het terras , relaxen in een lounge hoek, shoppen in een mobiele Beach Shop of kennis maken met de nieuwe beachhype "Speedminton®". Het evenement wil in alles uitstralen "doe waar je zin in hebt, maar geniet vooral!" Onder het genot van een koele verfrissing, liggend in een hangmat wachten op je volgende wedstrijd. Het klinkt ver weg, maar bij Palm Beach Life kan het allemaal.

Op jaarbasis doen er 9.500 teams mee, zo'n 40.000 deelnemers! Verdeeld over alle weekenden van eind mei tot begin september en op 21 locaties aan zowel de kust als in het binnenland. Dit jaar overigens ook voor het eerst in het buitenland en wel in het Belgische Mol. Een unieke toernooiencyclus welke eindigt in Scheveningen met de ontknoping van de Palm Beach Life Ranking waarvoor de fanatiekere spelers wekelijks punten kunnen halen.

De deelnemers van het PALM Beach Life kunnen iedere speeldag kiezen uit maar liefst 18 verschillende categorieën, van 2 tegen 2 op hoog niveau tot een gezellige 4 tegen 4 mix categorie waar je vooral nieuwe beoefenaars tegen komt of waar families en vrienden het tegen elkaar opnemen en na afloop nog even lekker blijven chillen.

Frank van Overeem, directeur van Free Time Promotion, geeft aan dat beach volleyball niet alleen een sport is welke mensen aan de kust kunnen beoefenen; "Ook in het binnenland vinden we dat je kennis moet kunnen maken met beach volleyball en de beleving welke daarbij hoort, daarom bieden wij naast 14 strand locaties sinds 2006 ook op 7 binnenland locaties (het zogenaamde Meren Circuit) ons beach volleyball platform aan."

Naast de mogelijkheid om te beach volleyballen heeft Free Time Promotion ook op enkele locaties topsport weten te combineren met breedtesport. Hier spelen de top beach volleyballers van de Ere- of Eerste Divisie onder auspiciën van de Nederlandse Volleybal Bond. En voor de mooiste top- breedtesport combinaties heb je onder andere op 9 t/m 12 augustus de Dutch Masters, onderdeel van de Nestea European Championship Tour, 17 t/m 19 augustus het NK Beach Volleyball en als spektakelstuk op 30 augustus t/m 2 september het EK Beach Volleyball onder 20 jaar. Dit alles in het tijdelijke beachsport stadion in Scheveningen waar in 2006 ruim 3.000 mensen in een volgepakt stadion keken naar de finales van het Europese Kampioenschap Beach Volleyball.

Voor meer informatie, de complete kalender of om jezelf in te schrijven surf je naar www.beachvolley.nl.

--EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (