weer record bij Roparun

22.05.2007 / 15:31 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting roparun

Stichting roparun

Zestiende Roparun opnieuw met record van start

Rotterdam Op zaterdagmiddag 26 mei gaat in Parijs de 16e Roparun van start. Het aantal deelnemende teams aan deze langste non-stop estafetteloop is gestegen tot het recordaantal van 209 teams, goed voor totaal ruim 5500 deelnemers. De opbrengst van deze run komt geheel ten goede aan de ondersteuning van mensen met kanker. In 2006 liepen de deelnemers ruim 3,1 miljoen euro bijeen. Op maandagmiddag 28 mei, 2e pinksterdag worden alle teams aan de finish verwacht op de Coolsingel in Rotterdam.

De ruim 530 kilometer lange toch wordt door 8 lopers per team afgelegd in estafettevorm. Daarnaast zijn er begeleiders op de fiets voor de veiligheid en voor de ondersteuning onderweg. De lopers lopen, dag en nacht, per persoon gemiddeld anderhalve marathon. Het snelste team ooit liep de afstand in 2003 in 29 uur en 32 minuten.

Naast de sportieve prestatie is het ophalen van geld het belangrijkste doel. Alle teams spannen zich in om te zorgen voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Daarvoor hebben zij in de afgelopen maanden allerlei acties ontplooit. Op vrijdag 15 juni 2007, tijdens de afsluitende avond van de Roparun zal de opbrengst bekend gemaakt worden. In de afgelopen 15 jaar heeft de Roparun ruim 20 miljoen euro bijeengebracht.