Nederlandse Spoorwegen

16 mei 2007

Gewijzigd treinverkeer tussen Deventer en Amersfoort

Reizigers wordt geadviseerd te reizen via Zwolle

Er rijden bussen tussen Deventer, Apeldoorn en Amersfoort Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei wordt in opdracht van ProRail gewerkt aan het spoor tussen Deventer en Amersfoort. Hierdoor rijden er geen treinen tussen Deventer en Amersfoort en zet NS vervangende bussen in. NS adviseert reizigers tussen Deventer en Amersfoort te reizen via Zwolle. De extra reistijd is ongeveer een half uur.

NS heeft de treindienst als volgt aangepast:
Zaterdag 26 en zondag 27 mei
de Intercity's Enschede ­ Den Haag Centraal / Rotterdam Centraal / Schiphol rijden niet tussen Deventer en Amersfoort;
de Intercity's Deventer ­ Amsterdam Centraal rijden niet tussen Deventer en Amersfoort; de stoptreinen Almelo ­ Apeldoorn rijden niet tussen Deventer en Apeldoorn; er rijden stop- en snelbussen tussen Deventer ­ Apeldoorn en snelbussen tussen Apeldoorn ­ Amersfoort.
Maandag 28 mei
de Intercity's Deventer ­ Amsterdam Centraal rijden niet tussen Deventer en Amersfoort; de Intercity's Enschede ­ Den Haag Centraal / Rotterdam Centraal / Schiphol rijden wel; de stoptreinen Almelo ­ Apeldoorn rijden niet tussen Deventer en Apeldoorn; er rijden stop- en snelbussen tussen Deventer ­ Apeldoorn en snelbussen tussen Apeldoorn ­ Amersfoort.

Reisadvies voor reizigers
NS adviseert reizigers tussen Deventer en Amersfoort te reizen via Zwolle. De extra reistijd is circa een half uur.

Informatie voor treinreizigers
Reizigers kunnen voor meer informatie en voor het plannen van hun reis www.ns.nl raadplegen, of bellen naar 0900-1475 ( 0,35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder `Gewijzigd treinverkeer' met informatie over werkzaamheden elders in het land. Ook Teletekstpagina 754 geeft actuele informatie. Noot aan de redactie
Voor informatie over de NS-dienstregeling: NS Persvoorlichting, tel. 038 497 78 06 Voor informatie over de werkzaamheden van ProRail: ProRail Persvoorlichting, tel. 038 497 46 40

NS Groep N.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 16 mei 2007
Pagina 2/2

NS
NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt over een spoorwegnet van ruim 2000 km lengte met 4500 treinritten per dag het vervoer van 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn bijna 2900 rijtuigen met 250.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 378 stations. NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland: op de drukste corridors naar de Randstad en tussen de grote steden heeft de trein een marktaandeel tussen de 30 en 60%. NS stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations.
In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten. Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.

---- --