Vereniging Milieudefensie

Met natuuractiviteiten op de boerderij

Fietstocht Utrechtse Venen

Amsterdam, 23 mei 2007 - Milieudefensie organiseert samen met Natuurlijk Platteland West en de agrarische natuur- en landschapsvereniging de Utrechtse Venen op zaterdag 26 mei een fietstocht met natuuractiviteiten op verschillende boerderijen. De fietstocht is de eerste van drie fietstochten in de provincie Utrecht. Milieudefensie wil met deze fietstochten het draagvlak voor een goede betaling van 'groene diensten' onder het publiek vergroten.

Milieudefensie wil verdere verstedelijking van het platteland tegen gaan. Het grootste deel van het landelijk gebied wordt beheerd door boeren. Soms levert dat een eentonig landschap op, maar vaak ook een gevarieerd en natuurrijk landschap met weidevogels en bloemrijke slootkanten. Milieudefensie vindt dat boeren die landschap op een aantrekkelijke manier onderhouden beter moeten worden beloond.

Om het draagvlak voor een goede betaling van deze zogenaamde 'groene diensten' onder het publiek te vergroten, organiseert Milieudefensie samen met boeren en agrarische natuurverenigingen drie fietstochten in de provincie Utrecht. Op een aantal boerderijen langs de route kunnen de fietsers kennis maken met de boerennatuur.

Wat: Fietstocht met natuuractiviteiten op de boerderij. Wie: Milieudefensie, Natuurlijk Platteland West en de agrarische natuur- en landschapsvereniging de Utrechtse Venen. Wanneer: Zaterdag 26 mei, vanaf 11.00 uur natuuractiviteiten op de boerderij. Deelnemers aan de fietstocht kunnen op elke gewenste moment en vanaf elke plek zelfstandig de route fietsen. Waar: De Utrechtse Venen aan de westkant van de stad Utrecht. De fietstocht volgt grotendeels de bewegwijzerde Haarzuilensfietsroute. Route is te downloaden op: www.milieudefensie.nl/ruimte Activiteiten langs de route bij: De Beekhoeve, Van Teylingenweg 172, Kamerik Fam. Segers, Wagendijk 1, Kockengen

Tijdens de fietstocht door de Utrechtse Venen op zaterdag 26 mei kan men onder meer weidevogels spotten en een wandeling maken door het open boerenland bij de biologische melkveehouderij de Beekhoeve. Bij de melkveehouderij van de familie Segers is er speciaal voor kinderen een tractorrit door het weiland. Ook kunnen kinderen met een netje de slootkant en sloot onderzoeken.

De andere fietstochten in de provincie Utrecht zijn op 9 juni (Kromme Rijnstreek) en 30 juni (Lopikerwaard).

Meer informatie:
Kijk voor het volledige programma en fietsroute op: www.milieudefensie.nl/ruimte