Gemeente Zoetermeer

Groots waterspektakel op de Dobbe

Langste baan Te Land, ter Zee en in de Lucht in Zoetermeer

Floravontuur presenteert samen met Gemeente Zoetermeer een spannend wateravontuur op de Dobbeplas aan de Markt.
Zaterdag 26 mei kunnen de inwoners van Zoetermeer genieten van de capriolen die plaatsvinden op het water. Het onderdeel van het inmiddels zeer bekende programma Te Land, Ter Zee en in de Lucht komt met het meest spectaculaire onderdeel `Heen en Weer'. Dit houdt in dat de deelnemers met een zelfgemaakt bestuurbaar voertuig, waaraan minimaal vier wielen zijn bevestigd het wedstrijdtraject zo snel mogelijk afleggen. De deelnemers doen dit op een bouwwerk dat 3,5 meter boven het water ligt. Vanaf de starttoren in een soort halfpipe gaan zij met hun voertuig de baan op met een bocht naar links gaan zij door naar de tweede helling van 3,5 meter hoog. Zij worden aan het einde van deze helling door een stootkussen opgevangen. Het laatste gedeelte van het traject wordt achteruitrijdend afgelegd, waardoor de voertuigen teruggaan naar de tweede helling over een recht gedeelte van ongeveer 35 meter naar de finishlijn. Dit is een finishbord waar de deelnemers met het voertuig overheen moeten rijden.

Televisieopnames
De opnames voor het TV programma Te Land, ter Zee en in de lucht beginnen om 12.30 uur en eindigen om 16.00 uur. De uitzending vindt plaats op zaterdag 9 juni aanstaande om 18.55 uur op Nederland. De TROS reikt diverse prijzen uit. De snelste, de origineelste en de pechprijs. Wethouder Bé Emmens reikt evenals vorig jaar een speciale Gemeente Zoetermeer prijs uit. Deze prijs is voor het meest creatieve ontwerp. Het criterium hiervoor is: het ontwerp, de uitvoering, de afwerking en de gebruikte materialenmaterialen.

Warenmarkt
De warenmarkt vindt voor het grootste deel zoals altijd plaats op de Markt. Een gedeelte van de kramen die normaal langs het water staan worden verplaatst naar het Stadhuisplein.