Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Royal Haskoning NK's voor scholen en studenten

Persbericht - Op 26 mei, 2 juni en 9 juni vinden in het kantoor van Royal Haskoning te Nijmegen de wedstrijden om het Royal Haskoning NK Schoolschaken 2007 en de Royal Haskoning Chess Challenge voor Studententeams 2007 plaats.

Aan deze kampioenschappen doen teams uit het hele land mee in vier categorieën: Voortgezet Onderwijs bovenbouw, Voortgezet Onderwijs onderbouw, Basis Onderwijs en Universiteiten en Hogescholen. Deze kampioenschappen worden georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) en Studentensport Nederland (SSN).

Deze kampioenschappen genieten onder de Nederlandse jeugd een ruime bekendheid. Met het beschikbaar stellen van de faciliteiten en financiële ondersteuning wil Royal Haskoning een bijdrage leveren aan dit evenement. Hiermee geeft Royal Haskoning gestalte aan onderdelen van zijn missie, namelijk de betrokkenheid met de wereld om ons heen. Het feit dat het hier om een jeugdkampioenschap gaat, geeft het een extra dimensie. Immers, 'wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'.

De loco-burgemeester van Nijmegen Paul Depla zal zaterdag 26 mei om 10.30 uur de openingszet verrichten, waarna het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken officieel van start zal gaan.

Op de derde speeldag zal er voor Royal Haskoning personeel de mogelijkheid worden geboden om simultaan te schaken tegen grootmeester Loek van Wely.

Het winnende team van de Royal Haskoning Chess Challenge 2007 zal worden uitgezonden naar het prestigieuze Canadian Open toernooi dat in juli wordt gespeeld in Ottawa.

Het scholenkampioenschap wordt gespeeld op de zaterdagen 26 mei, 2 en 9 juni. De Chess Challange vindt plaats op de zaterdagen 2 en 9 juni. Locatie: Royal Haskoning, Barbarossastraat 35, Nijmegen, 024-3284400. Tijd: 10.30 tot 17.15 uur.

Over Royal Haskoning
Royal Haskoning is een internationaal opererend en multidisciplinair bureau van consultants, architecten en ingenieurs. De adviesdiensten bestrijken het brede veld van de duurzame interactie tussen de mens en zijn omgeving op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur & transport, architectuur & bouw, bouwmanagement & advies, gebouwinstallaties, industriële installaties, milieu, water, kust & rivieren en maritiem. 3600 professionals adviseren overheden en bedrijfsleven over de gehele wereld al 125 jaar. Einde persbericht.

Meer informatie over de toernooien vindt u op:
website NK schoolschaken.
website Chess Challenge.

---