Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Oosterbeek 10 mei 2007

Onderwerp: Boekenbeurs 2007.

Op zaterdag 26 mei 2007 wordt rondom het Airborne Museum "HARTENSTEIN" in Oosterbeek voor de 16e maal de jaarlijkse boekenbeurs van tweedehands boeken en documenten met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog gehouden. De Tweede Wereldoorlog staat volop in de belangstelling. Anna Frank en de Slag om Arnhem zijn opgenomen in de Canon van de Nederlandse Geschiedenis. Veel mensen zoeken juist nu boeken die in het verleden uitgegeven zijn. Scholieren zoeken bronnen voor hun werkstukken.

Met deze boekenbeurs zijn een aantal gespecialiseerde antiquariaten over dit onderwerp bijeengebracht. Verder zijn er stands van verschillende particuliere verzamelaars, de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum en de Documentatiegroep '40 - '45 . In het totaal worden dit jaar meer dan 25 boekenkramen rondom het museum opgesteld.

Al jaren is het de enige boekenbeurs in Nederland waar uitsluitend tweedehands boeken en documentatie over de Tweede Wereldoorlog aangeboden worden. Hierbij zijn ook boeken over de periode voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog en de strijd in Nederlands Indië na 1945. Uiteraard is het onderwerp "Arnhem" ruim vertegenwoordigd. Veel goede boeken over de Tweede Wereldoorlog die in het verleden zijn uitgegeven zijn erg gezocht maar moeilijk te vinden. Een bezoek aan deze unieke beurs is een goede gelegenheid voor de liefhebber om zijn bibliotheek aan te vullen. Ook voor scholieren die materiaal voor werkstukken zoeken is er voldoende aanbod tegen betaalbare prijzen..

Het is mogelijk een opgave bij het museum te doen van boeken die gezocht worden. Dit kan per telefoon, e-mail of briefkaart. Het museum zal deze wensen dan doorgeven aan de standhouders.

De gehele dag zijn bij het museum demonstraties te zien van de The Living History Group Holland. Deze re-enactment groep beeldt, gekleed in historische uniformen, het leven en werken van de 1e Britse Airborne divisie in 1944 uit. Om 14.00 uur geeft het Historische Trompetterkorps van de Verbindingsdienst een optreden. Het korps is gekleed in uniformen uit de 50er jaren.

De boekenbeurs wordt van 10.00 uur tot 16.00 uur gehouden. Een bezoek aan de boekenbeurs is gratis. Het Airborne Museum is geopend tot 17.00 uur