Gemeente Alkmaar


Onder embargo tot 26 mei 18.30 uur

Alkmaar, 24 mei 2007

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Leek voor zijn jarenlange inzet bij AFC'34

Wethouder Hans Meijer reikt op zaterdag 26 mei 2007 om 18.30 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Jan Leek. Dit gebeurt tijdens het afsluitingsweekend voor de pupillen van AFC'34. De heer Leek ontvangt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de voetbalvereniging, met name voor de jeugd.

De heer Leek is zijn hele leven al bezig met voetbal. Sinds begin jaren '50 is hij een zeer belangrijke vrijwilliger voor de vereniging. De liefde voor de jeugd heeft bij hem altijd prioriteit gehad. Hij begon als jeugdleider en trainer en nog steeds is hij activiteitencoördinator van de jeugdcommissie.

De heer Leek is een instituut binnen de vereniging; men vindt hem een onmisbare schakel. Je kunt niet om hem heen. Het menselijke voert bij hem altijd de boventoon. Iedereen kan een beroep op hem doen. Normen en waarden staan bij hem hoog in het vaandel. Hij verzaakt nooit als het gaat om mensen helpen. Kortom: hij is een voorbeeld voor zowel de jeugd als ouderen.

De heer Leek heeft met een groot hart een belangrijke rol vervuld als het gaat om ontplooiing van de jeugd in het Alkmaarse amateurvoetbal.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom bij de overhandiging van de Koninklijke Onderscheiding, zaterdag 26 mei 2007 om 18:30 uur in de kantine van het voetbalveld AFC'34, Robonsbosweg te Alkmaar.