Reactie algemeen directeur COA op akkoord pardonregeling 26.05.2007 / 02:28 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Coa

RIJSWIJK - Algemeen directeur Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) Nurten Albayrak heeft kennis genomen van de inhoud van de pardonregeling. Voor een inhoudelijke reactie wacht zij eerst de besluitvorming in de Tweede Kamer af. Wel is zij blij dat er nu meer duidelijkheid komt.

'Ik ben blij dat er nu snel duidelijkheid komt voor veel COA-bewoners. Het spreekt voor zich dat de pardonregeling voor onze organisatie een grote operatie is, maar ook feitelijk overeenkomt met ons reguliere werk. Het COA heeft ruime ervaring met de begeleiding van statushouders. Met de uitvoering van de pardonregeling zal dit aantal naar verwachting veel groter zijn dan normaal. Een omvangrijke groep moet worden voorgelicht over wat dit voor hen gaat betekenen: huisvesting, inburgering en oriëntatie binnen de Nederlandse samenleving. Onze voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart.'

'Ik heb er alle vertrouwen in dat wij als COA de praktische uitwerking van de pardonregeling goed in de praktijk gaan brengen, uiteraard samen met gemeenten en ketenpartners', aldus algemeen directeur COA Nurten Albayrak.


---------------------------------------------

Noot voor de redactie,