Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Handhavingscontrole Zeumeren

Publicatiedatum: 26-5-2007 8:24:27

VOORTHUIZEN - Politieagenten van de regiopolitie Gelderland-Midden, leden van de vrijwillige politie, politieagenten in opleiding, opsporingsambtenaren van de gemeente Barneveld en de Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV) hebben vrijdagavond tussen 15.00 en 22.00 uur rond de Zeumerense plas in Voorthuizen een grote handhavingscontrole gehouden. Daarbij zijn 77 boetes uitgedeeld en 19 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid werd op de Garderbroekerweg gemeten, 106 kilometer per uur in plaats van de ter plaatse toegestane 60.

Tegen 1 (een overigens beginnend) bestuurder is proces-verbaal opgemaakt, omdat hij alcohol genuttigd bleek te hebben (225 ug/l). Verder zijn er bekeuringen uitgedeeld voor het niet gebruiken van de veiligheidsgordel (56), het niet kunnen tonen van een rijbewijs (9), telefoneren tijdens het rijden (3), het voeren van mistlicht (2), het niet in orde hebben van een losbreekreminrichting (2) en verder voor het onnodig seinen met verlichting, een voorrangsfout, het rijden met een vervallen rijbewijs, het niet hebben van een kentekenplaat op een aanhangwagen en een gladde voorband bij een bromfiets. Door de RGV zijn 3 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de recreatieverordening. Het los laten lopen van een hond en het rijden met een kart en een quad in het recreatiegebied.

Aanleiding
Directe aanleiding voor de controle vormden klachten van omwonenden over (verkeers)overlast in de periodes dat het rond de Zeumerense plas door het mooie weer drukker is dan normaal. Ook werden soortgelijke signalen geuit in het integraal veiligheidsoverleg tussen de Recreatiegemeenschap, de gemeente en de politie. Redenen genoeg om tijdens de controle alle aspecten met betrekking tot het wegverkeer eens goed onder de loep te nemen. Uiteindelijk werden door zo'n 30 opsporingsambtenaren ongeveer 500 voertuigen gecontroleerd.

Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221