Gemeente Tiel


De Waaijer en Stefanusschool winnen Energy Survival

Groep 8b van de Waaijer en groep 8a van de Stefanusschool hebben de lokale voorronde van Energy Survival gewonnen. Zij strijden mee in de halve finale en maken nog kans op deelname aan de finale in Noorwegen.

Na het bijhouden van weblogs en het uitvoeren van een Geheime Uitdaging streden de deelnemende groepen gisteren tegen elkaar tijdens de zinderende Energy Survivaldag. Circa 150 leerlingen van vier scholen uit Tiel werkten zich in het zweet voor allerlei uitdagende spelen, als luchtvoetbal en het persen van olie uit zonnebloempitten.

De afgelopen weken zijn de leerlingen op school intensief bezig geweest met het onderwerp energie. Hoeveel ze geleerd hebben, konden ze gisteren bewijzen tijdens de energiekwis. Uit de zelfbedachte raps bleek dat de leerlingen zich goed bewust zijn van de eigen verantwoordelijkheid. We weten allemaal, de ijskappen verdwijnen. Door de dunne ozonlaag gaat de zon steeds feller schijnen. Ons Nederland wordt tropisch, maar verdrinkt wel voor de helft. En weet je wie de schuldige is: we zijn het allemaal zelf.

De lokale voorronde van Energy Survival was een initiatief van Stichting Duurzaam Rivierenland en de gemeente Tiel. Het sluit aan bij het beleid dat de gemeente voert om de uitstoot van Co2 te beperken en het gebruik van duurzame energie te bevorderen. Wethouder Cees Anker reikte gisteren de prijzen uit. Hij gaf de leerlingen een opdracht mee. Jullie zijn de aanjagers van een beter energiebewustzijn. Ga daarmee door.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 25 mei 2007