Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 26-05-2007

Automobiliste gewond na ongeval

KLAZIENAVEEN Vrijdagmiddag is een 42-jarige vrouw uit Emmen gewond geraakt bij een kop-staart aanrijding Ze reed in haar auto over de Dordsedijk en stond even later stil om een inrit in te rijden. Een achteropkomende 18-jarige automobilist uit Weiteveen zag dit te laat en botste achter op haar auto. De vrouw is met de ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. (07-143679)

Alcomobilisten aangehouden

HOOGEVEEN Vrijdagnacht heeft de politie op de Koolmees een 44-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij reed daar in zijn auto terwijl hij had gedronken, 0,85 promille. Hij kreeg een boete van 460 Euro opgelegd na overleg met het Openbaar Ministerie. (07-143814)

COEVORDEN Vrijdagnacht is op de Meindert vd Thijnensingel een 21-jarige beginnend bestuurder uit Coevorden aangehouden. Hij reed daar met een promillage van 0,3 en kreeg daarvoor een proces-verbaal. (07-143827)

ASSEN Vrijdagnacht zagen agenten op de Peelo een 43-jarige Assenaar in zijn auto rijden. Bij de controle die volgde bleek dat de man had gedronken. Voor de 0,6 promille kreeg hij een proces-verbaal. (07-143828)

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

MEPPEL Vrijdagmiddag heeft de politie een 14-jarige jongen uit Meppel aangehouden. Hij had in een supermarkt aan de Rembrandtlaan een tijdschrift van negen Euro gestolen. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien, omdat dit de tweede keer dit jaar is. De eerste keer kwam hij er na bemiddeling van HALT met een taakstraf vanaf. (07-143659)

COEVORDEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 41-jarige man uit Winschoten aangehouden. Hij had in een drogisterij in de Friesestraat allerlei spullen gestolen en was daarmee de winkel uitgelopen. Een van de personeelsleden die man was nagelopen zag hem in de bus stappen. Dit werd doorgegeven aan de politie die de lijndienstbus liet stoppen en de man er uit haalde. Hij werd aangehouden. Bij controle bleek dat hij overal in zijn kleding voor ongeveer duizend Euro aan spullen uit de drogisterij bij zich had. Het betreft de duurdere goederen zoals mascara en scheermesjes. De man is voor een nader onderzoek ingesloten. (07-143712)

Politie houdt man aan na vernieling

ASSEN Vrijdagavond heeft de politie een 22-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had even tevoren in de Roerdompstraat met een hamer een ruit ingeslagen van een woning. Daarna ging hij er vandoor. Na een onderzoekje kon de dader in de buurt worden aangehouden,. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. Wat de aanleiding is geweest van deze vernieling is niet bekend. (07-143817)

Man aangehouden na vechtpartij

NIEUW BUINEN Vrijdagnacht is aan het Noorderdiep een 21-jarige man uit Best aangehouden. Hij had in een snackbar een 14-jarig meisje uit Musselkanaal geslagen en was door medewerkers van een beveiligingsbedrijf aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-143818)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met telefoon 0592 361280.