Vrije Universiteit Amsterdam

Zaterdag 26 mei 12.00 uur

Slechts één rijbaan beschikbaar op De Boelelaan ter hoogte van VU medisch centrum

Spoedeisende hulp VU medisch centrum voorlopig gesloten

In verband met de brand in VU medisch centrum is de spoedeisende hulp van VUmc voorlopig gesloten. De centraal post ambulancevervoer is op de hoogte en zal geen patiënten naar VUmc brengen. Patiënten wordt verzocht om gebruik te maken van één van de andere spoedeisende hulp posten in de stad.

Het gedeelte van de De Boelelaan tussen de Amstelveense weg en de Van der Boechorststraat is beperkt bereikbaar voor al het verkeer. De parkeergarages van VU medisch centrum zijn niet toegankelijk. Het openbaar vervoer voor VUmc rijdt zoals gebruikelijk.

Bezoekers die met de auto komen wordt aangeraden elders in de omgeving te parkeren (bv parkeerterrein Gustav Mahlerlaan). De hoofdingang van het ziekenhuisgebouw is toegankelijk voor voetgangers.

Om 6.00 uur deze ochtend is brand uitgebroken op een operatiecomplex op de 2e etage van VU medisch centrum. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling.

Totdat er meer duidelijkheid over de situatie is, worden er geen patiënten opgenomen in VU medisch centrum. Voor de patiënten die nu in VUmc zijn, is geen gevaar.