Politie Limburg-Noord

Wijkbeheer in gesprek met bewoners De Kemp (extra mediabericht)
Datum: 26-05-2007
Tijd
bericht: 17:07
Plaats: Roermond
"Wat kan het wijkbeheer voor u betekenen?" Deze vraag kregen 250 bewoners en omwonenden van de Roermondse wijk De Kemp zaterdag 26 mei voorgelegd door diverse leden van het wijkbeheer. Doel van het initiatief is het opzetten van een gezamenlijk actieplan waarmee de leefbaarheid in de wijk wordt vergroot.

Problemen en ideeën
Omstreeks 09.30 uur verzamelden de leden van het wijkbeheer, bestaande uit de Politie, de Gemeente, Wel.Kom, woningcorporatie Wonen Zuid en de Bewonersgroep De Kemp zich midden in de wijk op het plein voor supermarkt de Lidle. Hier werden marktkraampjes ingericht en zorgde een DJ voor de nodige aandacht. Alle bezoekers werden door de vertegenwoordigers van het wijkbeheer gevraagd wat voor problemen zij ervaren in de wijk. Daarnaast was het vooral ook de bedoeling dat de bewoners met ideeën kwamen ter verbetering van de wijk. Omstreeks 14.00 uur hadden 250 bewoners hun problemen en ideeën verteld. De meeste bewoners die werden aangesproken reageerden erg enthousiast en spraken voluit over problemen direct bij hun eigen woning of over algemene problemen binnen de wijk. Ook kwamen enkele bewoners met leuke ideeën of enthousiaste initiatieven.

Unieke samenwerking
De samenwerking tussen de partners binnen het wijkbeheer is een uniek initiatief. Zij gaan 5 juni de uitkomsten van de vragenlijsten gezamenlijk analyseren. Op basis hiervan wordt een gezamenlijk actieplan opgesteld voor de komende jaren. Dat moet leiden tot een verbetering van de leefbaarheid in de wijk. En omdat niet het wijkbeheer de leefbaarheid van een wijk bepaald, maar de bewoners was het logisch om juist hun aan het woord te laten. Zij moeten meedenken en meepraten over de toekomst van de wijk en dat is met dit initiatief gelukt!


---
Bericht voor de redactie: Tijdens de bijeenkomst zijn foto's gemaakt. Deze zijn verkrijgbaar via het Bureau Communicatie van de Politie Limburg-Noord
(tel: 077-327 11 11)

---