Antillenhuis


Levendig en geslaagd debat georganiseerd door Passaat



Ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van Antilliaanse en Arubaanse studentenvereniging Passaat heeft het bestuur en commissieleden dit jaar een bijzonder symposium georganiseerd over de toekomst van de Nederlandse Antillen en Aruba.

Het symposium werd geopend door Passaat-voorzitter Danielle Cohen-Henriquez en gevolgd door een inleiding door de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul Comenencia. Hij ging kort in op de slotverklaring, de verwachte veranderingen op de eilanden op sociaal-economisch gebied en de verhoudingen onderling tussen de verschillende eilanden en Nederland.

Vervolgens vond, aan de hand van een aantal stellingen, een levendig debat plaats tussen het publiek en panelleden John Leerdam (Tweede Kamerlid PvdA), John Newton Beleidsadviseur Koninkrijksrelaties bij het Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Ruben Severina (voorzitter Movimiento Antiano i Arubano pa Ppartisipashoon Politiko) Mito Croes (Oud-Gevolmachtigde Minister van Aruba), Imara Antonius (student Rechten Universiteit Utrecht) en Gilliane Smith (voorzitter Saba-Statia-Sint Maarten Islands Foundation). Panelleider was Norman Serphos.

In verband met het welslagen van het symposium en de enorme opkomst van Antilliaanse en Arubaanse studenten uit het hele land is reeds door het bestuur van Passaat besloten dat er een vervolg zal komen op het debat.

Voor persfoto's en/of informatie: Norman E.Serphos, Voorlichter Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 26-05-2007 Bron: Antillenhuis