Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Busstaking Brabant buiten proporties

Reizigersvereniging ROVER is woest over de wilde staking van het personeel van busonderneming Veolia in Brabant. De staking is buiten alle proporties omdat deze gericht is tegen een akkoord dat namens het personeel door de Ondernemingsraad met de directie is gesloten.

ROVER vindt het onaanvaardbaar dat in het openbaar vervoer wilde stakingen worden gehouden. Reizigers kunnen zich dan niet op de acties voorbereiden, bij voorbeeld door vervangend vervoer te regelen. Hoewel ROVER vindt dat werknemers het recht hebben om in het uiterste geval het werk neer te leggen bij een arbeidsconflict (zie ook: http://www.rover.nl/nieuws/berichten/berichten.php?id=ber070420a ), doet dat niets af aan criteria inzake zorgvuldigheid en proportionaliteit.

De actie van vandaag voldoet aan geen van beide criteria. ROVER zal de mogelijkheden onderzoeken, stakende buschauffeurs hoofdelijk aan te spreken voor de gevolgen van hun actie. Gedupeerde reizigers wordt opgeroepen, een klacht in te dienen bij rover@rover.nl.

Pagina geplaatst: 26 mei 2007

Adresgegevens van ROVER
Bezoekadres: Utrechtseweg 59
3818 EA Amersfoort
(maandag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur)
Telefoon: 033 - 422 04 50
Informatie buitenland: 033 - 422 04 54 (alleen voor leden) Fax: 033 - 422 04 51