Ingezonden persbericht


HANGPLEK VAN HOLLAND EXPRESS - CHOREOGRAFIE GUUS VAN KAN

WINNAAR KUNSTFACTOR DANS JURY & KUNSTFACTOR PUBLIEKSPRIJS 2007

Choreograaf Guus van Kan heeft zowel de Kunstfactor Dans Juryprijs als de Kunstfactor Dans Publieksprijs 2007 in de wacht gesleept voor zijn DansCircuit choreografie 'Hangplek', uitgevoerd door dansgroep Holland Express. De Kunstfactor Dansprijzen stonden dit jaar in het teken van het vijfjarige jubileum van het Kunstfactor DansCircuit. Het DansCircuit toont kwalitatief hoogstaande choreografieën in kleine theaters in het hele land met als doel de ontwikkelingen binnen de amateurdans zichtbaar te maken. De prijzen werden uitgereikt door Hedy D'Ancona op zaterdag 26 mei, tijdens de slotavond van de vierde editie van het festival Dans voor Mei. Meer informatie: www.dansweb.nl.

Hangplek door HOLLAND EXPRESS
Hangplek is een dynamisch dansstuk uitgevoerd door veertien jonge dansers en danseressen van Dansgroep Holland Express. Zij beelden op verschillende manieren een hangplek uit: romantisch en in de sfeer van een feest. Choreograaf Guus van Kan heeft met Hangplek een vernieuwend folklorestuk gemaakt. Dansgroep Holland Express probeert jonge mensen te interesseren voor de Nederlandse volksdans door eigentijdse thema's te koppelen aan traditioneel erfgoed. Meer informatie: www.hollandexpress.tk.

Kunstfactor Dansprijzen 2007
De Kunstfactor Dansjury bestaat uit dansexperts van verschillende disciplines, leeftijd en achtergrond. De juryleden zijn Gerry Morel, Sandra van Doormaal, Aline Barbou, Benno Hübner en Jopie de Groot. Zij stelden uit een longlist van dertien choreografieën een shortlist samen van zeven genomineerden. Via dansweb.nl kon het publiek tot en met zaterdag 26 mei, 12 uur stemmen op zijn favoriete choreografie uit de longlist. De Juryprijs bestaat uit een dansend glasbeeld van kunstenaar Adriaan Rees. De publieksprijs bestaat uit een ingelijste foto van dansfotograaf Antoinette Mooy.

Festival Dans voor Mei 2007
Het festival Dans voor Mei toont de laatste ontwikkelingen in de amateurtheaterdans. Het is een ontmoetingsplek en een platform voor iedereen die zich met dans bezighoudt, zowel voor amateurs als professionals. Dans voor Mei 2007 vond plaats van 23 t/m 26 mei in Amsterdam en stond in het teken van Dans op locatie.