Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Ontdek West-IJsselmonde

Kom naar de musical Rolf, erfgoeddag of bibliotheek.

Stichting Rolf beijvert zich de inwoners van West-IJsselmonde te interesseren voor het erfgoed van dit eiland. De Stichting werkt hierin samen met de gemeenten en deelgemeenten: Pernis, IJsselmonde, Hoogvliet, Barendrecht en Albrandswaard. Daarnaast ook met de betreffende Oudheidskamers, Historische Genootschappen en het basis-en voortgezetonderwijs.

In de periode mei-juni 2007 vinden diverse activiteiten plaats waarbij de inwoners worden betrokken. Op 26 mei vindt een Erfgoeddag plaats bij het kasteel Rhoon en in de week van 3 tot en met 9 juni wordt in de sporthal van Rhoon een musical uitgevoerd over het ontstaan van een dorp op IJsselmonde in de twaalfde eeuw. Zie www.musicalrolf.nl. Dit verhaal gaat over de geschiedenis van een dorp op West-IJsselmonde in de 12e eeuw, gezien door de ogen van de kleine belhamel Rolf.

In bibliotheek IJsselmonde kunt u van medio mei t/m medio juni een presentatie zien van fotos over het ontstaan van het eiland IJsselmonde. Je kunt boeken lenen die betrekking hebben op de middeleeuwen en IJsselmonde en verschillende informatie, bijvoorbeeld van de musical Rolf. Openingstijden kunt u vinden op www.bibliotheek.rotterdam.nl of bellen naar 010 482 94 94 voor meer informatie.