Ingezonden persbericht



Internationaal Karel Stegeman A-jeugdtoernooi 2007

Demonstratie straatvoetbal op Karel Stegeman Toernooi

RUURLO - Doorzettingsvermogen, teamgeest, fysieke kracht en technische hoogstandjes. Het zijn vier wapens die de ploegen op het Internationaal Karel Stegeman A-jeugd Toernooi (IKST) inzetten om tot de finale te reiken. Het zwaartepunt ligt bij onderdeel techniek tijdens de 23ste editie van het toernooi, dat op 26, 27 en 28 mei plaatsvindt. Binnen, maar ook zeker buiten het veld. De Panna Events Zomertour doet namelijk ook Ruurlo aan. Dat betekent dat de beste straatvoetballers van Nederland hun voeten laten spreken en verbluffende staaltjes techniek etaleren.

De pannamasters Jermaine, Wasi, Djurec, Pinto en anderen spelen demonstratiewedstrijden en nemen het op tegen spelers uit het publiek. Deze balkunstenaars laten hun allernieuwste tricks zien en geven hierover uitleg. De straatvoetballers van de Panna Events Zomertour maakten in 2005 samen Edgar Davids een reis langs steden waar sprake is van een 'straatcultuur': Rotterdam, Parijs, Marseille, Londen en natuurlijk Rio de Janeiro. De Nederlandse baltovenaars namen het tijdens deze trip op tegen lokale straatteams om te laten zien dat zij de besten van de wereld zijn. Over de zomertour van de Davids c.s. is voor Talpa/Tien een zesdelige tv-serie gemaakt: 'Edgar Davids Street Legends'.

Scheidsrechter Braamhaar verricht aftrap
Internationaal arbiter Eric Braamhaar is op zaterdag 26 mei aanwezig tijdens de openingsdag van het IKST. Braamhaar biedt de wedstrijdbal van de Champions League-wedstrijd OSC Lille - Manchester United aan en verricht om 16.00 uur de aftrap tussen Inter Bratislava en NEC. Eerder nam de scheidsrechter uit Enter, die in het verleden diverse keren als leidsman op het IKST actief was, de loting voor de groepsindeling voor zijn rekening.

Drie buitenlandse scheidsrechters
Voor het eerst in de geschiedenis van het Internationaal Karel Stegeman A-jeugd Toernooi maken buitenlandse arbiters deel uit van het scheidsrechterskorps. Het gaat om drie scheidsrechters van buiten Nederland, het zijn: Marko Popovic (Servië), Martin Moravec (Slowakije) en Mattias Nyman (Zweden). De laatste is sinds 1992 scheidsrechter en heeft meer dan 200 wedstrijden op profniveau achter zijn naam staan. Nyman is ook in internationale wedstrijden actief, zowel als hoofdscheidsrechter als 4de official. Naast dit trio maakt nog een arbiter zijn debuut op het IKST, namelijk Metreveli uit Doetinchem. Het viertal debutanten krijgt gezelschap van de heren Van Aken uit Duiven, Vordenaar Honig, Abbink (Neede), Stienezen uit Kilder en Doetinchemmer Migchelbrink.

De toernooi-indeling van het 23ste IKST ziet er als volgt uit:

Groep A                                                               Groep B
BNZ Voralberg (Oostenrijk)                  ASC Diecko de la Medina (Senegal)
Inter Bratislava (Slowakije)                    FK Cukaricki-Stankom (Servië)
KV Mechelen (België)                                 Helsingborgs IF (Zweden)
IF Elfsborg (Zweden)                                     KV Kortrijk (België)
NEC Nijmegen (Nederland)                            De Graafschap (Nederland)
Ruurlo (Nederland)                                        Roda JC (Nederland)


---

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met toernooi-organisator Hans Schurink.

T. 0573 - 45 31 48

M. 06 - 23 91 96 99

F. 055 - 52 83 950

E-mail: ikst@planet.nl

Website: http://www.karelstegemantoernooi.nl en http://www.achterhoekvoetbal.nl/


Hugo Kamperman
(VV Ruurlo)

---