Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Uitbreiding bestuur CG-Raad

Fini de Paauw, de nieuwe voorzitter van de CG-Raad

De Algemene Ledenvergadering van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) heeft vijf nieuwe bestuursleden benoemd. Daarmee is het bestuur uitgebreid naar acht personen. Fini de Paauw is benoemd tot voorzitter van de CG-Raad. Het voltallige bestuur beschikt over ruime ervaringskennis en een goede mix van uiteenlopende kwaliteiten. Het bestuur werkt op hoofdlijnen en directeur Ad Poppelaars blijft woordvoerder van de organisatie.

De nieuwe bestuursleden:


* De heer S.P. de Paauw was vice-voorzitter van het bestuur. Op voordracht van de leden is hij benoemd tot voorzitter.
* De heer A.W. Sanders, penningmeester, heeft ruime financiële ervaring. Hij werkte onder meer als Hoofd Financiën bij Eurometaal N.V. en bij de Samenwerkende Elektriciteits Produktiebedrijven N.V.

* De heer E.C. Hermans, bestuurslid, is bedrijfsanalist en kent de CG-Raad vanuit de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO), waar hij als bestuurslid aan verbonden is. Hij heeft meegewerkt aan (inter)nationale activiteiten van de CG-Raad onder andere op het terrein van mobiliteit en toegankelijkheid.

* De heer G.Th.A. Menges, bestuurslid, is jurist en bekend met alle facetten van de belangenbehartiging van mensen met een handicap of chronische ziekte. Hij was onder meer bestuurslid van het Provinciaal Gehandicapten Platform Utrecht. Momenteel is hij lid van het bestuur van het Ango-district Utrecht.
* De heer F. Nijhuis, bestuurslid, is hoogleraar psychologie van arbeid en gezondheid. Hij is betrokken bij (internationale) projecten op het gebied van reïntegratie van mensen met een handicap naar werk. Momenteel is hij consultant sociale zekerheid ten behoeve van het UWV en het REA College Nederlanden.
* De heer F. van de Peppel, bestuurslid, werkt als manager (Duty Manager Flight) bij KLM. Hij is bestuurslid van de Vereniging van Mensen met Brandwonden en als zodanig afgevaardigde in de Algemene Ledenvergadering van de CG-Raad.

(Geplaatst: 26 mei 2007)

---