Albayrak politieke reïncarnatie van Verdonk

DEN HAAG, 20070526 -- Het Collectief Voor Moderne Beschaving (CVMB) is blij met de pardonregeling voor een groep 'oude' asielzoekers. Echter, zij is niet te spreken over de aankondiging van staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) die het vertrek van mensen die ''evident'' niet onder de regeling vallen ''snel ter hand" wil gaan nemen. Albayrak wil volgens CVMB met haar actie voormalig minister Rita Verdonk nadoen.


Met haar aankondiging dat ze "illegalen" het land wil uit gaan zetten, wil staatssecretaris Albayrak volgens CVMB niets anders doen dan aan nationalistisch en rechts Nederland laten zien dat ook zij - als allochtoon - hard en meedogenloos kan zijn. Wie heeft immers bepaald dat dit stukje land wat Nederland heet van de zogenaamde Nederlanders zou zijn? En stel dat Nederland het beloofde land van de Nederlanders zou zijn, wat heeft zij dan hierover te zeggen? Of voert zij andermans agenda uit? Of wil zij voormalig minister Verdonk nadoen.

Opmerkelijk hierbij is dat Albayrak werd geboren in Turkije. Daarnaast heeft zij ook nog eens op het Landelijk Bureau Racismebestrijding gewerkt. Dat juist zij nu van plan is om mensen die op zoek zijn naar een veilig bestaan, het land wil uitzetten toont volgens CVMB aan dat zij van plan is om zichzelf te bewijzen tegenover nationalistisch en rechts Nederland.

Albayrak werd na de kwestie over het dubbele paspoort neergezet als een voorbeeld voor de rest van allochtoon-Nederland. Met haar aankondiging dat ze "illegalen" het land wil uitzetten kan haar voorbeeldfunctie dan ook verklaard worden: zij is niet het voorbeeld van hoe allochtonen het moeten schoppen tot directeur of politica om vervolgens onderdrukten en armeren te helpen. Nee, integendeel! Zij is het voorbeeld van hoe men carrière moet maken tot de heersende klasse om vervolgens de gemarginaliseerden verder te helpen onderdrukken. Albayrak is dus in feite de politieke reïncarnatie van voormalig minister Verdonk.



Collectief Voor Moderne Beschaving